HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

150 yıl sonra bir ilk

Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanına konu olan Bursa’nın Zeyniler köyüne 150 yıl aradan sonra çamaşır makinesi geldi.

150 yıl sonra bir ilk
Ekim ayında elektrik hatlarının tamamen çekilmesinin ardından köylüler soluğu beyaz eşya dükkanlarında aldı.
Teferrüç Mahallesi’nin üst kısımlarında 150 yıllık geçmişe sahip Zeyniler köyü yıllarca elektriğin geleceği günü beklemiş, çocuklar mum ve gaz lambalarının ışığında ders çalışarak öğrenimlerine devam etmişlerdi. 95 haneye sahip Zeyniler’de oturan vatandaşlar, işlerini kolaylaştırmak için zaman zaman Teferrüç ve çevresindeki evlere taşınırken, köye elektrik gelmeden önce bazı köy sakinleri güneş enerjisini kullanarak, bazıları da su gücüyle enerji üreterek evlerini aydınlattı. Akü enerjisiyle televizyon bile çalıştıran köylüler, geçen ekim ayında elektriğe kavuştu.
Elektriklerin gelmesiyle birlikte evdeki tesisatlarını yenileyen Zeyniler sakinleri, teknolojik yaşama geçişin mutluluğunu yaşadı. Köye ilk kez çamaşır makinesi girdiğini belirten Zeyniler sakinleri, bundan böyle kadınların çamaşırları da makinelerde yıkayıp teknolojiden yararlanacaklarını söyledi.
Elektriğin gelmesiyle Zeyniler’de bundan böyle yaşamın daha farklı olacağını belirten köy muhtarı Mahmut Yıldırır, köyde artık teknolojiyi tam olarak kullanabileceklerini söyledi. Daha önce su ile elektrik enerjisi üreterek akülerini doldurduğunu belirten Yıldırır, daha sonra bunu aydınlatma ve televizyonu çalıştırmak için kullandığını söyledi. Artık Zeyniler sokaklarının da aydınlandığını belirten Yıldırır, elektriğin köye getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
İHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler