HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1800 kadının erotik görüntülerini kaydetti

Kendisini modellik ajansı sahibi olarak tanıtıp, bilgisayardan kameralı sohbet ettiği genç kadınların görüntülerini kaydettiği ve daha sonra şantaj yaptığı ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı

1800 kadının erotik görüntülerini kaydetti

Kocaeli'de, kendisini modellik ajansı sahibi olarak tanıtıp, bilgisayardan kameralı sohbet ettiği çoğunluğu yabancı genç kadınların görüntülerini kaydettiği ve daha sonra şantaj yaptığı ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı. Bu kişinin telefon ve bilgisayarları ile diğer dijital depolama metaryallerinde, erotik görüntüler içeren 1800 kamera kaydı bulundu.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, bazı kişilerin E.Ç. adlı şahsın kendisini modellik ajansı sahibi olarak tanıtıp sohbet ettikten sonra görüntülerini çektiği, daha sonra da bunlarla şantaj yaptığı yolunda ihbarlar alınmaya başlandığını açıkladı. Son olarak Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli Emrniyet Müdürlüğü'ne, Romanya vatandaşı genç bir kadının yaptığı şikayet iletildi. Romanyalı kadının yine bu kişi tarafından internet üzerinden yapılan yazışmalar sırasında erotik görüntülerinin kaydedildiği, bu görüntülerin E.Ç. tarafından internet ortamında yayıldığı, Romanyalı kadının itirazlarına rağmen tehdit edildiği, yeniden kamera karşısına geçin soyunmasını istediği ve şantaj yapıldığı belirtildi.

Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Gölcük İlçesi'nde oturduğu belirlenen veüniversite mezunu olduğu anlaşılan şüpheli E.Ç.'yi yakaladı. Şüpheli ifadesinde, iş bulamaması nedeniyle internet ortamında yaptığı araştırmalarda Taylant'da web cam görüntülerinin kaydedilerek para kazanıldığını öğrendiğini belirterek bu yolu denediğini itiraf etti. İinternette bulunan sosyal medya hesaplarını inceleyerek özellikle yabancı kadınlarla iletişime geçtiğini söyleyen E.Ç., değişik takma isimler kullanarak kadınlara kendini modellik ajansı sahibi olarak tanıttığını, kameralı sohbetleri yaklaşık 3 yıldır kayıt altına aldığını anlattı.

Şüpheli E.Ç. ‘nin evinde yapılan aramada el konulan bilgisayar ve diğer dijital materyallerin incelemesinde yaklaşık 1800 kamera kayıt görüntüsü olduğu tesbit etildi. Bu videolarda yer alan bilgiler doğrultusunda mağdur kişilerin bulunmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Soruşturma sürdürülüyor.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler