HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 saat keşif yaptı, 6 saniyede çaldı

Kayseri'de telefon satışı ve tamiri yapılan işyerinin önünde yaklaşık 2 saat keşif yapan genç, gözüne kestirdiği telefonu bir anda içeri dalarak kapıp aldıktan sonra kaçtı.

Toplam 6 sanaye süren hırsızlık anı, güvenlik kamerasına yansıdı.Olay, dün saat 15.00 sıralarında merkez Melikgazi İlçesi Bürüngüz Camisi'nin arkasındaki işhanında meydana geldi. İşhanının girişindeki cep telefonu satışı ve tamiri yapılan işyerinin önüne arkadaşıyla birlikte gelen genç, 2 saat boyunca çevrede dolaştı. Genç, işyeri sahibinin asma kata çıkmasını fırsat bilerek bir anda içeri girip, camekanın içinde şarj olan telefonu alıp pantolonunun arka cebine koyarak uzaklaştı. Hırsızlığı bir süre sonra fark eden işyeri sahibi Sakin Özkan, polise ihbarda bulundu. Özkan, "Bu, işyerimizdeki ilk hırsızlık olayı değil. Daha önce de kepenklerimiz kırılarak vitrindeki telefonlarımız çalındı. İşyerimizde şimdiye kadar 4 defa hırsızlık olayı yaşandı. Toplam kaybımız 65 bin TL civarında. Son olayda ise 2 kişi dükkanın önünde uzun bir süre keşif yapıyor.

Civardaki esnaf arkadaşlarımızın güvenlik kameralarında da bu kişiler gözüküyor. Benim asma kata çıkmamı fırsat bilen hırsız içeri girerek, camekanı eliyle açıp şarj olan akıllı telefonu alıyor ve arka cebine koyarak uzaklaşıyor. İndiğimde hırsızlığı fark ettim" diye konuştu.Özkan, çarşıdaki güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler