HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

20 bin hastanın bilgisinin kayıtlı olduğu bilgisayarları çaldılar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Aile Sağlık Merkezi'ne giren hırsızlar, 20 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 3 bilgisayarı alarak kaçtı

20 bin hastanın bilgisinin kayıtlı olduğu bilgisayarları çaldılar

Alınan bilgilere göre, dün gece Yeni Mahalle'de pencerenin korkuluğunu kırarak 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi'ne giren hırsızlar, 20 bin hastanınbilgilerinin kayıtlı olduğu 3 bilgisayarı alarak kaçtı. Sabah sağlık merkezine gelen personel, bilgisayarların çalındığını fark edince durumu polise bildirdi. Bilgisayarların çalınmasından dolayı sağlık merkezine gelen bazı hastaların işlemleri yapılamadı. Hırsızlık olayından sonra binadaki korkuluklar daha da güçlendirildi.

1 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde görevli aile hekimi İsmet Turgut, dün gece sağlık merkezinin arka tarafındaki pencere korkuluğunun kırılarak içeri girildiğini söyledi. Tespit ettikleri kadarıyla 3 bilgisayarın çalındığını belirten Turgut, "Bu bilgisayarların her biri bir doktora ait. Her bilgisayarda 4 bine yakın kesin kayıtlı bilgi var. Dışarıdan baktığımız misafir hastalarımız da var. Toplamda 20 bin hastanın bilgilerinin bulunduğu 3 bilgisayar çalındı. Bu bilgisayarlar halka hizmet veriyor. Kişiler her kimse, ne amaçla çalmışlarsa bilgisayarların çok bir maddi değeri yok. İçindeki bilgilerin çok önemli değeri var. Bu halkın sağlık bilgileri var. Biz bu bilgilere bakarak bu insanların sağlığıyla ilgili pozisyon alıyoruz, onları davet ediyoruz, değerlendiriyoruz. Dolayısıyla bu bilgiler bizim için çok önemli. İnsanlarımızın mağdur olmaması için bu bilgisayarları götürenler mümkünse bilgisayarları geri getirsin. Çok rica ediyoruz" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler