HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

20 yıllık caddeyi 'tapulu arazim' deyip, kapattı

Aydın'ın İncirliova İlçesi Acarlar Mahallesi'ndeki 20 yıldan beri yol kullanılan caddenin sahibi tarafından tapulu arazisinde kaldığı için kapatılması mahalleyi zor durumda bıraktı. D

20 yıllık caddeyi 'tapulu arazim' deyip, kapattı

İNCİRLİOVA (Aydın), (DHA)-Dört sokağın birleştiği caddenin kapatılmasıyla mağdur olan mahalle sakinleri imza toplayıp, yetkilileri soruna çözüm bulmaya davet ederken yolu kapatan Özlem Sezgin ise sorunun belediye ile anlaşarak çözülebileceğini söyledi.

Acarlar Mahallesi'nde yaşayan evli, dört çocuk annesi Özlem Sezgin, atalarında miras olarak kalan 4. Caddesi'ndeki tek kat ve tek odalı ahşap evinin yetersiz kalması üzerine önündeki tapusu kendilerine ait olmasına rağmen 20 yıldır yol olarak kullanılan kısmına bir oda daha yaptırmaya karar verdi. Bunun üzerine Sezgin, çaresiz, 20 yıldır cadde olarak kullanılan yolu demir kapı yaparak iki hafta önce kapattırdı. Dört sokağın birleştiği 500 metrelik caddenin çıkışındaki 7 metrelik bölümünün kapatılması burada evi bulunan mahalle sakinlerini zor durumda bıraktı. Mahalle sakinleri muhtar Metin Demir ile birlikte yolun tekrar açılması için topladıkları imzaları Aydın Büyükşehir Belediyesi ve İncirliova Belediyesi'ne göndermelerine rağmen bir sonuç alamadı.

"ANLAŞMA YOLUYLA ÇÖZÜM BULANABİLİR"

Tek odalı bir evde 6 kişi yaşamalarının güç olduğunu belirten Özlem Sezgin, "20 yıldır, tapulu arazimiz, yol olarak kullanılıyordu. Yolu kapatarak bahçemi genişlettim. Buraya bir oda yaptıracağım. Yolu kapatıp, kimseyi mağdur etmek istemezdim. Ancak, bende mağdurum. Devlet, bana yardımcı olsun, karşılığında başka bir yer versin, ben de yolu tekrar açayım. Sorunun anlaşma yoluyla çözüme kavuşturulmasından yanayım" dedi.

VATANDAŞ MAĞDUR

Mahalle sakinlerinden Zeki Morgül, 58 yaşında olduğunu belirtip, "Kendimi bildim bileli burası yol olarak kulanılıyor. Buranın tapulu arazi olduğunu bilmiyorduk. Burası dört sokağın çıkış noktası bu nedenle pek çok kişi mağdur oldu. Sorunu kim çözer bilemiyoruz ama vatandaş olarak bizler çok mağdur durumdayız" diye konuştu.

"ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Acarlar Mahalle Muhtarı Metin Demir ise yolun yeniden vatandaşların hizmetine açılması için çözüm beklediklerine vurgulayıp, "Buradaki sorun 40 yıldan beri devam ediyor. Daha önceki belediyeler bu sorunu çözmedi. Sorun şimdi daha büyük oldu. İlgili yerlere tekrar imza toplayıp, başvurduk. Çözüm için beklemekten başka yapabileceğimizi bir şey yok" dedi.

"YOL AÇILMAZSA İŞYERİMİZ KAPANACAK"

Eşiyle birlikte 4. caddede odun satış deposu işleten Arzu Duran ise, "18 yıldan beri bu caddede esnafız. Bu cadde kapanana kadar işlerimiz iyiydi. Cadde kapatılınca müşterilerimiz gelemez oldu. Yolun kapanması en çok bizi mağdur etti. Eğer yol sorun bir an önce çözülmezse, ekmeğimizden olacağız" dedi.

Bastonla yürüyebilen 90 yaşındaki Duran Timur da caddenin kapatılmasının sıkıntı yarattığını belirtip, "Normalde zaten bu cadde yetersiz kalıyordu. Şimdi sorun daha da büyüdü" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler