HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

24 saatlik trafik bilançosu: 20 ölü, 60 yaralı

Yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen trafik kazalarında 20 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.

Ülkemizde son bir gün içinde çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Bilançonun ağır olduğu trafik kazalarında 20 kişi öldü, 60 kişi de yaralandı.

DİYARBAKIR-ŞANLIURFA YOLUNDA KATLİAM GİBİ KAZA: 6 ÖLÜ

Edinilen bilgilere göre kaza, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun 30. kilometresinde Karayakup köyü yol ayırımında meydana geldi. Şanlıurfa yönünden Diyarbakır’a gelen S.S. yönetimindeki 30 E 1073 plakalı minibüs yoldan çıkarak menfeze çarptı.

Bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, hurdaya dönen minibüsteki aynı aileden sürücü S.S. ve 3'ü çocuk toplam 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada ağır yaralanan 4 kişi de helikopter ambulansla ve karadan bölgeye sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza yapan minibüs hurdaya dönerken, minibüs içerisinde bulunan ev eşyaları, çocuk oyuncakları, sebze ve meyveleri etrafa saçıldı.

Etrafa dağılan eşyalar arasında çocuk bisikletleri, bebek maması ve önlüğü, ekmek parçaları, kıyafetlerin olduğu görüldü. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Hakkari nüfusuna kayıtlı yaralı ve ölenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

MARMARİS'TEKİ KAZADA 4 YARALI

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde ambulans ile kamyonetin çarpışması sonucu, biri yüksekten düştüğü için hastaneye götürülen 10 aylık bebekle birlikte 4 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 18.30 sıralarında Marmaris-Datça Karayolu'nun 27'nci kilometresindeki Değirmenyanı Mahallesi'nde meydana geldi. Bozburun Mahallesi'nde yüksekten düşerek yaralanan bebeği Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürmek için yola çıkan 27 yaşındaki Burhan Çoban yönetimindeki ambulans, tali yoldan çıkan 80 yaşındaki Mehmet Altaş yönetimindeki 48 AZ 104 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonet, park halinde başka bir araca çarparak durabildi. Kazada, 10 aylık bebek ile ambulans şoförü Burhan Çoban, sağlık personeli 24 yaşındaki Oğuzhan Özkurt ve kamyonet sürücüsü Mehmet Altaş yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan Mehmet Altaş ile bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Kütahya'da meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, kontrolden çıkıp takla attıktan sonra tarlaya yuvarlanan hafif ticari araçtaki 2 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, dün 14.30 sıralarında, Gediz- Uşak Karayolu'nun 20'nci kilometresindeki Sobacılar Mevkii'nde meydana geldi. Uşak yönüne giden 68 yaşındaki Kaya Gürleyen yönetimindeki 35 AK 1154 plakalı hafif ticari araç kontrolden çıkıp takla attıktan sonra yol kenarındaki tarlaya yuvarlandı. Kazada, sürücü Kaya Gürleyen ile annesi 86 yaşındaki Melahat Gürleyen olay yerinde öldü, Müzeyyen Gürleyen ise yaralandı. Yaralı Müzeyyen Gürleyen, olay yerine sevk edilen ambulansla Gediz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Giresun'da kamyonet uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 5 yaralı

Giresun’un Dereli ilçesinde uçuruma yuvarlanan kamyonetin sürücüsü 36 yaşındaki Mehmet Bal ile eşi 33 yaşındaki Hatice Bal öldü, aynı aileden 5 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 15.00 sıralarında Kurtulmuş Köyü Baltamı mevkiinde meydana geldi. Plakası öğrenilemeyen Mehmet Bal yönetimindeki kamyonet, kontrolden çıkıp yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, Mehmet Bal ve eşi Hatice Bal olay yerinde yaşamını yitirdi, 70 yaşındaki Havva, 30 yaşındaki Çiğdem, 7 yaşındaki Abdullah, 5 yaşındaki Arda ve 8 yaşındaki Tuğba Bal ise yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Giresun’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Aksaray’da zincirleme kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Aksaray’da 2 otomobil ve 1 traktörün karıştığı zincirleme trafik kazasında, 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 18.00 sıralarında otogar kavşağında meydana geldi. 34 yaşındaki Mikail Koçak yönetimindeki 68 HS 972 plakalı otomobil, kavşakta önüne çıkan 25 yaşındaki Mehmet Er yönetimindeki 68 DD 695 plakalı traktöre çarptı. 29 yaşındaki Hakan Kökoğlu yönetimindeki 68 AU 698 plakalı otomobil de kaza yapan araçlara çarptı.

Kazada, traktör sürücüsü Mehmet Er olay yerinde hayatını kaybederken, beraberindeki 23 yaşındaki Ramazan Er ile 19 yaşındaki Abdullah Er ise yaralandı. Yaralılar, 112 Acil servis ambulansıyla kaldırıldıkları Aksaray Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Tokat'ta hatalı sollama kazası: 1 Yaralı

Tokat'ta hatalı sollama nedeniyle aynı yöne giden iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı.

Kaza, dün 17.30 sıralarında Tokat-Niksar Karayolu Gümenek Köyü yakınlarında meydana geldi. Tokat'tan Niksar yönüne giden 24 yaşındaki Kadir Deniz yönetimindeki otomobil, önündeki aracı geçmek için manevra yaptı. Sollamak istediği 53 yaşındaki Sümmani Önder yönetimindeki 60 KN 722 plakalı otomobil de önündeki bir başka aracı sollamak isteyince kaza meydana geldi. Kadir Deniz yönetimindeki otomobil, Sümmani Önder yönetimindeki araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle Önder'in aracı, yolun solundaki şarampole savrularak takla atıp 50 metre sürüklendi, diğer araç ise sulama kanalına girerek durabildi.

Ters dönen otomobilde sıkışan sürücü Sümmani Önder, Tokat Belediyesi itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkartılarak Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Önder'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

3 kişilik aile kazada öldü, 3 kişi yaralandı

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde kamyonetin çarptığı otomobilin sürücüsü 55 yaşındaki Fikret Önder ile araçta bulunan aynı yaştaki eşi Rabia ve kızları 14 yaşındaki Ezgi hayatlarını kaybetti. Kamyonette bulunan 3 kişi de yaralandı.

Olay, dün saat 12.15 sıralarında, Keşan-İpsala Karayolu Beyendik Kavşağı’nda meydana geldi. İddiaya göre, Keşan’dan İpsala yönüne giden 19 yaşındaki Emre Zorlu yönetimindeki 22 RN 653 plakalı kamyonet, Beyendik Kavşağı’na geldiği sırada Keşan yönüne dönmek isteyen Fikret Önder'in kullandığı 34 FIK 87 plakalı otomobile çarptı. Kazada, otomobilde bulunan Ezgi Önder aracın arka camından yola fırlayarak olay yerinde hayatını kaybederken, babası Fikret Önder ve annesi Rabia Önder ilekamyonette yolcu olarak bulunan 15 yaşındaki Ömer Çelik, 17 yaşındaki Özay Göksü ve aynı yaştaki Cihat Demir yaralandı.

Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumları ağır olan Fikret ve eşi Rabia Önder, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Fikret ve Rabia Önder’in cesetleri, otopsi için hastane morguna konuldu. Olay yerinde hayatını kaybeden Ezgi Önder’in cesedi ise nöbetçi savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kamyonet sürücüsü Emre Zorlu jandarma tarafından gözaltına alındı. Fikret Önder’in İstanbul’un Silivri İlçesi’nde bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, kızı Ezgi Önder’in ise geçtiğimiz hafta ortaokuldan mezun olduğu ve ailenin memleketleri İpsala İlçesi’ne bağlı Sultanköy’e gittikleri öğrenildi.

Başkent’te Trafik Kazası: 5 Yaralı

Başkent'te iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saat 22.00 sıralarında Gölbaşı ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 06 DTU 43 ve 06 BR 2565 plakalı otomobiller, Haymana Yolu Balıkpınar Köyü kavşağında çarpıştı. Kaza sonucu, 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

Kazayı gören vatandaşlar, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla çevredeki çeşitli hastanelere götürdü.

Jandarma ekipleri, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Aydın'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Aydın'ın Söke ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Didim yönüne giden Safiye Yılmaz'ın kullandığı 35 AJ 8453 plakalı otomobil, Servet Döner yönetimindeki 35 AB 9342 plakalı otomobille çarpışarak devrildi.

Kazada sürücü Yılmaz ile aynı araçtaki İftariye Yiğit (67), Füsun Küçükbay (38), Lara (10) ve Melis Yılmaz (8) ile Ceren (8) ve İnci Gökalp (3) yaralandı.

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan İnci Gökalp ve Melis Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Erciş’te Trafik Kazası: 8 Yaralı

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Erciş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre, kaza Erciş-Van kara yolunun 10. kilometresinde dün akşam 23.30 sıralarında Balık Bendi mevkiinde meydana geldi.Otomobil ile taksinin çarpışması sonucu 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların tedavilerinin hastanede sürdüğü belirtildi. Kaza ilgili soruşturma başlatıldı.

Malatya'da otomobil kanala düştü: 6 yaralı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde otomobilin kanala düşmesi sonucu 3'ü çocuk 6 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Nuran Doğan Şahin (44) yönetimindeki 44 PS 614 plakalı otomobil, Gündüzbey Mahallesi'nde kanala düştü.

Kazada yaralanan sürücü ile araçtaki Nuran (35) ve Efe Doğru (8), Harun Doğan Şahin (13), Latife Tarhuncu (57) ve Ayşe Bayhan (9), İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ile Malatya Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Mut’ta Otomobil Tarım Aracına Çarptı: 1 Ölü, 2 Yaralı

Mersin'in Mut ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralı.

Edinilen bilgiye göre, kaza, Fakırca Mahallesi Ermenek yol kavşağında meydana geldi. Süleyman Kuş'un kullandığı 51 BF 597 plakalı otomobil, Fakırca Mahallesi, Mut istikametine seyir halinde iken Eyüp Özçelik (50) yönetimindeki tarım aracıyla çarpıştı.

Kazada, otomobil sürücüsü yara almadan kurtulurken, tarım aracındaki Emine Isbaha (63) olay yerinde hayatını kaybetti. Tarım aracı sürücüsü Eyüp Özçelik ve yanında bulunan Fadime Özçelik (54) yaralı olarak ambulansla Mut Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Biçerdöver Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı

Engebeli arazide buğday biçen sürücünün kullandığı biçerdöver kontrolden çıkarak devrildi. Kaza sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, sürücü kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Olay, dün saat 14.20 sıralarında Batman-Beşiri karayolu doğan kavak mezrası mevkiinde meydana geldi. Bir tarlada buğday biçen biçerdöver tarlanın engebeli olması sonucu devrildi. Kazada sürücü M. Ö (27) yaralanırken, su içmek için araca çıkan 17 yaşındaki F.A ise biçerdöverin altında kalarak hayatını kaybetti.

Kaza sonrasında olay yerinde ölen F.A'nın cesedi otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sürücü M. Ö ise tedavi altına alındı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Test Sürüşü Yapan Otobüsler Çarpıştı: 1 Yaralı

Mersin'in Tarsus ilçesinde test sürüşü yapan aynı şirkete ait iki otobüsün çarpışması sonucu, araçta sıkışan 1 otobüs sürücüsü yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana'dan Mersin istikametine giden bir otobüs üretim firmasına ait araçlardan H.H. yönetimindeki otobüs, D-400 Karayolu Tarsus Bölge Trafik Müdürlüğü yakınlarında, önce önünde seyreden A.S. yönetimindeki aynı şirkete ait otobüse, ardından yol kenarındaki bir reklam panosuna çarparak durdu.

Arkadan çarpan aracın sürücüsü H.H., direksiyon ile koltuk arasında sıkışarak yaralandı. Diğer sürücülerin ihbarıyla olay yerine giden itfaiye ekipleri, sürücüyü sıkıştığı yerden çıkarmak için büyük çaba sarf etti.

Uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden yaralı olarak kurtarılan H.H., olay yerinde bekleyen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Erzincan’da Trafik Kazası: 3 Ölü, 8 Yaralı

Erzincan'da, ambulansla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Ganiefendi köyünden hasta alan Emre Badem idaresindeki 24 BA 115 plakalı ambulans, Binali Yıldırım Bulvarı Kamu Lojmanları mevkisinde, ara yoldan çıkan Hasan Hüseyin Arslan'ın kullandığı 24 EP 917 otomobille çarpıştı. Kazada, ambulans sürücüsü Badem, sağlık çalışanları Yıldırım Işıker ve Suzan Balta, hasta Gülizar Oğuz, hasta yakını Hemail Şanlı, otomobil sürücüsü Arslan ile otomobilde bulunan Sibel, Berkay, Deniz, Saray ve 1 yaşındaki İlkay Arslan yaralandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan Hasan Hüseyin Arslan ile Saray ve 1 yaşındaki İlkay Arslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Hafif Ticari Araç Takla Attı: 1 Ölü

Aksaray'da hafif ticari aracın takla atarak şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, Aksaray-Ankara karayolunun 3. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara yönünden Aksaray istikametine seyreden Hatice Akça (46) idaresindeki 68 DU 464 plakalı hafif ticari araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole takla attı. Kazada araç sulama kanalına düşerken, sürücü Hatice Akça olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza haberini alarak olay yerine gelen Akça'nın yakınları fenalık geçirdi. Polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri aldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yerinden kopan stepne kazaya neden oldu: 2 yaralı

İzmit'te, altında bulunan stepnenin kopup yere takılması sonucu kontrolden çıkan otomobil, başka bir araç çarptıktan sonra takla atıp bariyerlerin üzerine çıktı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde, D-100 Karayolu Kuruçeşme mevkiinde meydana geldi. Hasan Durak yönetimindeki 41 LC 723 plakalı otomobilin bagaj altında bulunan stepnesi kopup yere takılınca kontrolden çıktı. Arkadan gelen Fuat Katkay yönetimindeki 11 EC 606 plakalı hafif ticari aracın çarptığı Durak yönetimindeki otomobil, takla atarak beton bariyerlerin üstüne çıktı. Kazada, Hasan Durak ve eşi Nigar Durak yaralandı.

İtfaiye ekiplerince araçtan çıkartılan Durak çifti, ambulansla Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Kaza nedeniyle trafiğin kontrollü olarak sağlandığı karayolunda, araçların kaldırılmasının ardından ulaşım yeniden normale döndü.

(AJANSLAR)

En Çok Aranan Haberler