HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

250 kiloyla yataktan kalkamayan kadın, gözyaşlarıyla yardım istedi

Kahramanmaraş'ta 4 çocuk annesi 44 yaşındaki Pakize Yemşen, obezite hastalığı nedeniyle hızla kilo alarak 250 kiloya çıktı. Çaresiz kadın, gözyaşlarıyla yardım istedi.

250 kiloyla yataktan kalkamayan kadın, gözyaşlarıyla yardım istedi

Aşırı kiloları nedeniyle hiç bir ihtiyacını yalnız karşılayamadığı için evde hapis hayatı yaşayan Pakize Yemşen, gözyaşlarıyla yardım istedi.

Yahya Kemal Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi ev kadını Pakize Yemşen, 5 yıl önce hızla kilo almaya başlayınca hastanede obezite tanısı konup tedavi uygulandı. Sürekli kilo alarak 250 kiloya çıkan Yemşen, hastalığı nedeniyle hiçbir ihtiyacını yalnız başına karşılayamaz hale geldi. Yaşadığı rutubetli evde hayata bağlanan Yemşen, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'dan yardım istedi.

'YATAĞA ÇAKILIP KALDIM'

Sağlığına kavuşmayı hayal ettiğini söyleyen Pakize Yemşen, gözyaşı dökerek, "250 kiloyum. 5 yıldır buradayım, yataktan kalkamıyorum. Kim istemez ki evinin işini yapmasın, eşime hizmet edemiyorum. Ne yürüyebiliyorum, ne bir iş yapabiliyorum. Çocuğumun okuluna veli toplantısına bile gidemiyorum. Oğlumu evlendirmek istiyorum ama kız istemeye bile gidemiyorum. Torunum 'Benimle oyna, gezelim' diyor ama ben yerimden kalkamıyorum. Rahatsızlanınca komşularım beni battaniyeye sarıp hastaneye götürebiliyor. Sağlık Bakanı'ndan da, Başbakanımızdan da, hanımından da yardım istiyorum. Bana yardım etsinler, sağlığıma kavuştursunlar. Kocam her yere başvurdu, kimse gelip de bakmadı. Seçim zamanı yanımıza geliyorlar ondan sonra gelen yok. Bu yatağa çakılıp kaldım. Ağaç gibi yatağın üstündeyim. Evim küf içerisinde ben sağlığımdan başka bir şey istemiyorum" dedi.

Kadının asgari ücretle çalışan fabrika işçisi eşi 48 yaşındaki Yusuf Yemşen ise "Benim eşim iki seni önce 190 kiloydu, şu anda 250 kiloya çıktı. Ben de sayın Başbakanımızdan yardım istiyorum. Benim maddi durumum yok. Asgari ücretle çalışıyorum. Sabah işime gidiyorum, akşam eşime yardımcı oluyorum. Eşim yeter ki sağlığına kavuşsun, rutubetli evimi de satarım. 5 yıldan beri kendi ihtiyacını karşılayamıyor. Bize yardım etsinler" diyerek yardım istedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler