HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

28 IŞİD'li etkisiz hale getirildi

Suriye'de bulunan IŞİD'e ait hedeflere dün gün boyuncatop ve ÇNRA atışları ve düzenlenen Koalisyon uçaklarının katıldığı 5 ayrı hava harekatı düzenlendi.

28 IŞİD'li etkisiz hale getirildi

İlk belirlemelere göre 28 IŞİD'lietkisiz hale getirildi.

IŞİD terör örgütü ile mücadelede kapsamında dün akşam Halep'in kuzeyindekiCariz, Yahmul, Kafrah bölgelerinde keşif ve gözetleme araçları ve bölgeden alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen ve atışa hazırlık içerisinde olduğu değerlendirilen IŞİD'e örgütü hedeflerine karşı başlatılan ve aralıklarla sabah saatlerine kadar devam eden top ve ÇNRA atışları sonucunda ilk belirlemelere göre 14 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi.

Dün gün boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait ateş destek vasıtalarının yapmakta olduğu atışlarla koordine içerisinde, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait hedeftespit vasıtalarıyla Kafrah , JarizTilalayn veDabık’ta tespit edilen IŞİD hedeflerine Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından belirli aralıklarla 5 Hava Harekatı düzenlendi. Yapılan ilk belirlemelere göre 14 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirilirken 11 tahkimli savunma mevzii, üzerinde silah bulunan bir taktik araç veIŞİD'in Karargah olarak kullandığı iki katlı bir bina imha edildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler