HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 polisi şehit eden PKK'lı terörist öldürüldü

Şırnak Silopi ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir PKK'lı terörist öldürüldü.

3 polisi şehit eden PKK'lı terörist öldürüldü

Öldürülen PKK'lı teröristin önceki gece 3 polis memurunun şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 'Bestan' kod adlı Kadri Senar olduğu öğrenildi.

Şırnak Silopi'de, önceki gece Şehit Harun Boy Mahallesi'nde rögarın içerisine PKK'nın yerleştirdiği tahrip gücü yüksek bomba, shortland olarak adlandırılan zırhlı polis aracı geçtiği sırada teröristler tarafından patlatıldı. Saldırıda polis memurları Hilmi Bardakçı, Hasan Aslan ve Sabri Altınbaş şehit oldu.Saldırının ardındangüvenlik güçlerinin Silopi'de düzenlediği operasyon sırasında PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir PKK'lı terörist öldürüldü.Öldürülen PKK'lı teröristin 3 polis şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren belirtilen 'Bestan' kod adlı Kadri Senar olduğu öğrenildi.

(DHA)

Şehit polisin eşi, acı haberi duymak istemedi

PKK'lıların polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan 3 polisten 41 yaşındaki Hilmi Bardakçı'nın eşi ve ailesi, acı haberle yıkıldı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lıların polis zırhıl aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit olan 3 polisten 41 yaşındaki Hilmi Bardakçı'nın eşi ve ailesi, acı haberle yıkıldı. Gece yarısı karşısında emniyet yetklileri ile sağlık görevlilerini görence feryat eden şehit polis eşi Havva Bardakçı, "Hayır söylemeyin. Duymak istemiyorum" diyerek ağıtlar yakmaya başladı.

Silopi'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 3 polisten Hilmi Bardakçı'nın Adana'nın Yüreğir İlçesi Kazık Karabekir mahallesi'ndeki evine acı haber gece yarısı ulaştı. Emniyet yetkililerinden oluşan bir heyet, beraberinde sağlık görevlileri ile şehit eşi ile bir üst katında anne ve babasının oturduğu iki katlı eve geldi. Kapıyı açan şehit polis eşi Havva Bardakçı, karşısında emniyet yetkilileri ile ambulans ve sağlık ekiplerini görence gözyaşlarına boğuldu. 8 yaşında kız ve 10 yaşında erkek evladı bulunan ve 13 yıllık hayat arkadaşının şehit olduğunu anlayan Havva Bardakçı, "Hayır söylemeyin. Duymak istemiyorum. Kendisine de saat 7'den (19.00) beri ulaşamıyorum." diyerek feryet ettikten sonra gözyaşı sel oldu. Şehit polisin annesi Selver ile babası İsmet Bardakçı'nın aynı evin üst katında oturduğu öğrenildi. Acı haberin ardından yakınları ve komşuları şehit ailesinin oturduğu iki katlı eve taziye ziyaretlerinde bulundu.

Selver ile İsmet Bardakçı çiftinin 5 çocuğundan ikinci evlatları olduğu belirtilen şehit polis Hilmi Bardakçı'nın 13 yıllık evli kısa süre önce katarakt ameliyatı olduğu seçimlerden 1 gün önce görev yeri Şırnak'a döndüğü öğrenildi. Şehit Bardakçı'nın bugün ikindi namazından sonra Adana'da defnedileceği belirtildi.

Şehit Babası: "Oğlum Gönüllü Gitti"

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Hilmi Bardakçı'nın babası İsmail Bardakçı, oğlunun gönüllü olarak Şırnak'a gittiğini, giderken de 'Kalırsam gazi, ölürsem şehit olurum' dediğini söyledi.

Silopi'de PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla ve roketatarla yaptıkları saldırısı sonucu şehit olan 3 polisten Hilmi Bardakçı'nın Adana'nın Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki evinde yas var. Baba İsmail Bardakçı (67) dev Türk Bayrağı asılan evinin önünde taziyeleri kabul ediyor. Baba Bardakçı'nın gözyaşları içinde "Oğlum yaktı beni, yandım, bu acı beni yakıyor" diye ağıt yaktığı görüldü.

"KALIRSAM GAZİ, ÖLÜRSEM ŞEHİT OLURUM"

Baba Bardakçı oğlunun 1.5 yıl önce Gaziantep'ten tayini çıktığını, kendisinin Şırnak'a gönüllü olarak gittiğini belirterek, "Oğlum daha dün buradaydı bizi görmeye gelmişti. Ama şimdi şehit oldu. Ben gitme dedim o gönüllü olarak gitti. Giderken de 'takdiri ilahi şaşmaz' diyerek gitti. Takdir böyleymiş ne diyebiliriz" diyerek ağladı. Baba oğlunun Şırnak'a giderken 'kalırsam gazi, ölürsem şehit' olurum dediğini de yanında taziyeye gelenlere söyledi. Bu arada şehidin annesi Selver, eşi Havva ve çocukları İsmail Talha ile kızı Zehra ise evden dışarı çıkmadı.

ADANA'YA 14. ŞEHİT

Bu arada, polis memuru Hilmi Bardakçı'nın şehit olmasının ardından Adana'ya 20 Temmuz 2015'ten sonra başlayan olaylarda gelen 14. şehit oldu. Bu şehitlerden 11'i polis memuru olarken 3'ü de rütbeli asker. Son yaşanan terör olaylarında en çok şehit veren il Adana oldu.

4 gün önce izinden dönen polis şehit oldu

Şırnak’ın Silopi ilçesi’nde teröristlerin yola döşediği bombanın infilak ettirilmesi sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan özel harekat polisi 33 yaşındaki Sabri Altınbaş’ın Düzce’nin Kaynaşlı ilçesi’nde bulunan baba ocağına ateş düştü.

Silopi’nin Şehit Harun Boy Mahallesi'nde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bombanın zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 3 özel harekat polisi şehit olurken bir poliste yaralandı. Olayda şehit olan polislerden Sabri Altınbaş’ın Kaynaşlı’da bulunan baba ocağına ateş düştü. Şehit haberinin ilçeye ulaşmasının ardından Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca ve İlçe Belediye Başkanı Ak Parti’li Erol Bayraktar ve askeri yetkililer acı haberi aileye ulaştırdı. Oğlunun şehit haberini alan baba Zeki Altınbaş ve yakınları acı haberle birlikte gözyaşlarına boğuldular.

Özel Harekat polisi Altınbaş’ın izin için geldiği memleketi Düzce’den 4 gün önce görev yaptığı Silopi’ye dönerek görevine başladığı, evli ve 4 aylık bebeğinin olduğu öğrenildi.

Burada şehit edildiler

Silopi'de, dün gece Şehit Harun Boy Mahallesinde rögarın içerisine PKK'nın yerleştirdiği tahrip gücü yüksek bomba, shortland olarak adlandırılan zırhlı polis aracı geçtiği sırada teröristler tarafından patlatıldı.

Saldırıda polis memurları Hilmi Bardakçı, Hasan Aslan ve Sabri Altınbaş şehit oldu. Patlamanın izleri gün ağarınca daha net ortaya çıkarken, zırhlı polis aracının yaklaşık 10 metre uzağa fırlayarak bir evin bahçe duvarının üzerine düştüğü görüldü. Saldırının olduğu 81'inci caddede rögarda dev bir çukur oluşurken, patlamanın şiddeti ile elektrik telleri koparken, çevredeki ev ve bir bakkal dükkanının camlarının kırıldığı gözlendi.

Şehit polisler için bugün Şırnak 23 Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenleneceği belirtildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler