HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4 kişilik aile sır oldu!

Aydın'ın Söke ilçesinde, otomobille Menderes Nehri'ne düştüğü tahmin edilen dört kişilik Arslan ailesini bulmak için 8 bin 800 metrekarelik sahada arama tarama yapılıyor.

4 kişilik aile sır oldu!

Toptan gıda pazarlama işi yapan Mehmet Arslan (38) ve eşi Necla (35) ile çocukları İrem (11) ve Eyüp'ün (7) bulunduğu otomobil, geçen pazar günü sağanak yağmurda taşan Menderes Nehri'nin sularıyla sürüklenmişti. Aileden o günden beri haber alınamaması üzerine yakınlarının polise başvurmasıyla yapılan incelemede, Söke'ye bağlı Tuzburgazı ile Didim'e bağlı Balat köyleri arasındaki köprüdeki güvenlik kamerasının kayıtlarında arabanın nehre düştüğü görülmüştü. Geçen salı başlatılan, dün de gün boyu devam eden çalışmalar, akşam ara verilmesinin ardından bugün havanın aydınlanmasıyla yeniden başladı. Yaklaşık 8 bin 800 metrekarelik bir sahanın su altında kaldığını belirten DSİ yetkilileri, aramaların hız kesmeden devam ettiğini bildirdi. Baba Ahmet Arslan da umutla beklediklerini söyledi.

[**

**](https://twitter.com/#!/HaberMynet)

METREKAREYE 50 KG. YAĞIŞ DÜŞTÜ

25 Ocak 2013 Cuma saat 22.00 civarında başlayan sağanak yağmurların Denizli ve Aydın'da etkili olduğunu belirten DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, 26 ve 27 Ocak günleri metrekareye ortalama 50 kg. yağış düştüğünü, Büyük Menderes Nehri'nin su seviyesi yükselerek Söke Ovası'ndaki arazilerin su altında kaldığını aktardı.

8 BİN 800 HEKTAR SU ALTINDA

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan DSİ 21. Bölge Müdürü Yıldız, "2013 ve sonraki yıllarda planlanmış olan Büyük Menderes Nehri yatak ıslahı çalışmalarımızın bulunduğu Yeniköy Köprüsü Bafa Gölü çıkışı, Şişmesavak kısımlarında aşırı yağışın etkisiyle nehir yatağının suları taşıyamaması neticesinde Yeniköy, Nalbantlar, Söke, Özbaşı ve Sarıkemer arazilerinde su yükselmesine bağlı taşkın meydana gelmiştir. Bölge müdürlüğümüzce su seviyesinin yükselmeye başladığı andan itibaren taşkın sahasında gerekli makine önlemleri alınmış, nehir yatağı seddelerine anlık müdahaleler yapılmıştır. Bu taşkın, nehir yatağının sağında ve solunda geçmiş yıllarda müdürlüğümüzce yapılmış seddelerin bulunduğu kısımlarda bunlar arasında kalmış, sedde bulunmayan kesimlerde tarım arazilerinde toplam 8 bin 800 hektar alana yayılmıştır." dedi. DHA, CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler