HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

40 saniyede 9 cep telefonu çaldılar

Zeytinburnu'nda bir GSM operatörü iletişim merkezine giren 4 kişi, 40 saniyede içeriden 9 adet cep telefonu çalarak kayıplara karıştı.

Hakan KAYA-Ozan URAL/İSTANBUL, (DHA)-Gece saat 00.30 sıralarında Zeytinburnu'ndaki bir GSM operatörü iletişim merkezine gelen 4 şüpheli, iletişim merkezinin kepengini kaldırdıktan sonra levye ile kapıyı açtı. 2 kişi dükkanın dışında beklerken, dükkana giren diğer 2 şüpheli 40 saniyede, içeride bulunan 9 adet cep telefonu çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

"SON 3 AYDA 3 KEZ HIRSIZLIK OLAYI YAŞADIK"

Son 3 ayda da aynı kişiler tarafından 3'üncü kez hırsızlık olayının yaşandığını belirten İletişim Merkezi Genel Koordinatörü Mehmet Aluç,polislere başvurduğunu; ancak hiçbir sonuç alamadığını söyledi. Aluç daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 3 aydan beri bu 3 hırsızlık. Yöntem aynı çete aynı. Bununla ilgili biz polise ihbarda bulunduk. Olay yeri inceleme geliyor, parmak izi alıyor, eşkalini veriyoruz. Kayıtlar elimizde. Maalesef hiçbir sonuç alamıyoruz. Diğer başka bir semtteki başka bir bölgede bu çete gelip oradaki şubemize de aynı yöntemle girmiş. Dolayısıyla burada bizim şu anda can ve mal güvenliğimiz yok. Kimden yardım isteyeceğiz bunu da bilmiyoruz.Bizim bekçi mi tutmamız gerekiyor? Silahlanmamız mı gerekiyor? Çünkü artık buradaki emniyetin yetkililerin bizi korumasını istiyoruz."

"HIRSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇEMİYORUZ"

İstanbul'un göbeğinde hırsızlık olayının yaşanmasına bir anlam veremediğin dile getiren Mehmet Aluç, "Böyle bir caddede bir güvenlik noktasının olmaması emniyetin gezmemesi çok vahim bir durum. Geliyorlar, burada kepengi çok rahat bir şekilde kaldırıyorlar. Kaldırdıktan sonra levye ile kapıyı kaldırıyorlar. İçeri gelip zaten 1-2 dakika içeride ne var ne yok her şeyi götürüyorlar. Bizim zararımız yaklaşık olarak 14-15 bin lira civarında. Burada telefonlarımızı, tabletlerimizi gördüğünüz gibi her şeyi alıp götürmüşler. Diğer hırsızlıklar da maalesef aynı şekilde yapılmış. Bunun biz önüne geçemiyoruz. İstanbul'un göbeği Zeytinburnu'nun en işlek caddesinde maalesef böyle bir olay yaşıyoruz" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler