HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

40 yıl sonra karısına en güzel hediyeyi verdi

Osmaniye'den Gaziantep'e böbrek yetmezliği nedeniyle gelen çift, 40 yıllık evlilik sürecinde en güzel hediyeyi birbirine verdi.

Eşinin böbrekleri iflas etmesi üzerine üzülen koca karısına böbreğini verdi.

Osmaniye'de böbrek rahatsızlığı nedeniyle birçok ili gezen Mustafa, Hanım Altın çifti çareyi Gaziantep Özel Sanko Hastanesinde buldu. 40 yıllık karısının böbrek yetmezliği yüzünden Gaziantep'e gelen çift, burada evliliklerinin 40.yılında en güzel hediyeyi birbirlerine verdi. 8 çocuklu olan Mustafa Altın, 4 yıldır böbrekleri iflas eden karısı Hanım Altın'a böbreklerini vererek sevgilerine sevgi kattı.

Yıllardır karısının rahatsızlık çektiğini ve üzüldüğünü dile getiren 58 Yaşındaki Mustafa Altın, "Eşim yaklaşık 4 yıldır böbrek hastası. Anjiyo bile oldu ve sonra kolu çalışmaz oldu üstüne böbrekleri iflas etti. Birçok hastaneye götürdük sonuç alamadık. Oğlum böbreklerini vermek istedi ama ben müsaade etmedim onun daha yeni çocukları oldu, hayata dair uzun yılları var. Ben de baktım olacağı yok eşimi de çok seviyorum ve Gaziantep Sanko Hastanesi'ne geldik tahlil yaptık ve uygun görüldü benim böbrek vermem ve verdik. Ben işimi çok seviyorum şu an sağlığımız yerinde Allah herkesten razı olsun herkesin de organ nakli yapmasını istiyorum” dedi.

Kocasının böbreklerini kendisine vermesinden ötürü yaşadığı mutluluğu dile getiren 66 yaşındaki Hanım Altın ise, "Yıllardır çok acılar çektim ama şimdi kocam bana böbreğini verdi beni çok seviyor, Allah ondan razı olsun çok mutluyum iyileştim. Bütün insanların organ nakli konusunda yardım etmelerini istiyorum. Doktor ve hemşirelerden de ilgilendikleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gaziantep Sanko Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ise hastaların sağlık durumu hakkında bilgi vererek şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar birçok böbrek hastası olan ve nakil olanlar arasında şahsen ben kadının kocasına böbrek verdiğini gördüm. Ama bugün tam tersini yaşadık. Osmaniye'den gelen 40 yıllık evli çiftimiz bir ilki yaptı ve Koca, karsına böbrek vererek çok anlamlı bir şey yaptılar. Ülkemizde son zamanlarda böbrek nakli çok azaldı, insanlar bu konuda bilinçsiz birçok gez söyledik hatta diyanet işleri başkanlığı bile bu konuda fetva verdi günah değil, Kuran'ı Kerim de bile yer alıyor. İnşallah bundan sonra insanlar organ nakli konusunda gereken hassasiyeti gösterir.”

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler