HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 aydır cezaevinde ama kim olduğu bilinmiyor

Lav silahlı gizemli adamın sırrı çözülemedi

Malatya'da jandarma ekiplerince içinde bulunduğu araç içerisinde NATO stoklarında yer aldığı ve MKE’den kafile numarası bulunduğu tespit edilen 1 adet Lav silahı ile 800’e yakın uzun menzilli Biksi tüfek mermisi, 70’den fazla Kalaşnikof tüfek mermisi ve üç tüfek şarjörü ile birlikte yakalanan şahısın, ismi ve kim olduğu 5 ayda çözülemedi.

Alınan bilgiye göre, 3 Temmuz 2013 tarihinde Elazığ-Diyarbakır karayolu üzerindeki Sivrice ilçesinin Güneyköy mevkinde şüpheli araçlar üzerinde kontrol yapan jandarma ekipleri, Elazığ’a gelen bir aracı şüphe üzerine durdurarak arama yaptı. 34 JZ 1790 plakalı aracın bagajında kullanıma hazır 1 lav silahı, 794 Biksi makineli tüfek fişeği, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 77 fişek ele geçirildi. Silah ve mühimmatlarla ilgili yapılan incelemelerde araçta bulunan lav silahının NATO stoklarında yer aldığı ve MKE'den kafile numarası bulunduğu belirlendi.

Aracın içerisinde bulunan Tamer G. ve Aziz İldemir adına kimlikler bulunan 2 şüpheli Elazığ Jandarmasının yaptığı soruşturma sonucunda Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından ise her iki şüpheli Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'silahlı terör örgütüne üye olmak, patlayıcı madde bulundurmak ve 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet' suçlarından tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Ancak üzerinde Aziz İldemir adına kayıtlı nüfus cüzdanı çıkan şahısın sahte kimlik taşıdığı ve asıl isminin bu olmadığı belirlendi.

Sorgusu yapılan şahısın verdiği diğer isimlerinde yapılan çalışmalarda sahte olduğu tespit edildi.Malatya Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve halen soruşturması devam eden kimliksiz gizemli şahısın, kim olduğunun halen belirlenemediği ve şahısın gerçek kimliğini söylememekte direndiği öğrenildi.Kimliksiz gizemli şahısın, yasadışı MLKP örgütü üyesi olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.Jandarma ekiplerinin gizemli şahıs üzerindeki sis perdesini kaldırma konusundaki çalışmasının 5 ayda halen sonuçlanamadığı öğrenildi. (İHA)

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler