HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 bin dolar bulamazsa hayatını kaybedecek

Adana'da 12 yıldır lenf kanseri ile mücadele eden 41 yaşındaki iki çocuk babası, tedavisi için gerekli olan ancak Türkiye'de bulunmayan yaklaşık 5 bin dolar tutarındaki ilacı bulamazsa hayatını kaybedecek.

Antalya'da seyyar satıcılık yapan 41 yaşındaki 2 çocuk babası Necati Aslan 2003 yılında boğazındaki kitle nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde Aslan'ın lenf kanseri olduğu tespit edildi. Ancak Aslan seyyar satıcılık yapıp ev kirasını ödediğinden hastaneye yatıp tedavi olmayı kabul etmedi. Hastalığını da bu nedenle ailesinden ve akrabalarından gizledi. Ancak hastalık ilerleyince Aslan çalışamaz duruma geldi. Bunun üzerine kardeşi Murat Aslan (37) Antalya'ya giderek kardeşini Adana'ya gelmeye ve tedavi olmaya ikna etti. Adana'ya gelen Aslan'ın Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Onkoloji Bölümünde tedavisine başlandı. Kemoterapi tedavisi gören Aslan aylarca hastanede yatarak tedavi oldu. Tedavi sonrası kanseri yenen Aslan tekrar ailesine kavuştu. Ancak 2013 yılında Aslan'ın hastalığı yinelendi. Aslan'a yine Balcalı Hastanesi'nde tedavi uygulandı. Kemoterapi alan Aslan'a hastalık ilerlediği için kemoterapi de kar etmedi. Bunun üzerine doktorlar başka ilaçlar verdi. Ancak Aslan'ın bedeni bu ilaçlara da olumlu yanıt vermedi. Bunun üzerine doktor en son olarak yaklaşık 15 gün önce lenf kanserini tedavi edecek onu hayatta tutacak bir ilaç önerdi. Ancak yeşil kartlı olan Aslan'a önerilen bu ilacı SGK karşılamadığı ve Türkiye'de olmadığı için ilaç alınamadı. Bu nedenle aile Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım istedi. Vakıf, reçete ve SGK'nın ilacı karşılamadığını gösteren belgeleri isteyip Murat Aslan'ın müracaatını aldı. Ancak 7 Nisan 2015 tarihinde belgeler alınmasına rağmen vakıftan bir cevap gelmedi.

"PARAMIZ OLMADIĞI İÇİN AĞABEYİM ÖLSÜN MÜ"

Aslan'ın kardeşi Murat Aslan ise yaşanılan bu duruma isyan ederek, "Ağabeyimin kurtulması yaklaşık 5 bin dolara bağlı. Keşke benim 5 bin dolarım olsa da başka bir şeyim olmasa da ağabeyimi kurtarsam. Ama ben de işsizim ağabeyimin bir engelli maaşı var. Bizim yakın çevremizde parası olan akrabamız yok. Ağabeyim her gün eriyor. Bizim güzümüzün içine baka baka gözümüzün önünde eriyor. Ağabeyim 'beni buradan götürün evimde öleyim' diyor. Doktorlar ilaç alınmazsa her an ağabeyimin öleceğini söyledi. Devlet büyüklerimden yardım istiyorum bize 5 bin dolar veremez mi, ya da bu ilacı alamaz mı. Ben ağabeyimin parasızlık yüzünden ölmesini istemiyorum. Para olmayınca olmuyor. Ne olur bize yardım edin" diyerek ağladı.

SGK'DAN KARAR BEKLEYEN LENF KANSERİ KADIN ÖLMÜŞTÜ

Yaklaşık 1.5 ay önce de 5 yaşındaki bir çocuk annesi Sibel Gökdam 4 yıl önce yakalandığı lenf kanseri yüzünden Balcalı Hastanesi'nde tedavi görürken doktorlar genç kadının kök hücre nakli olması gerektiğini bunun da sadece İsveç'te yapıldığını söylemiş, Gökdam ailesi de İsveç'e gidebilecek maddi gücü olmadığı için SGK'ya başvurmuştu. Yaklaşık 5 milyon lira maliyeti olan tedavinin karşılanması için Gökdam verilecek kararı beklerken hayatını kaybetmişti.

Bu arada Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ise müracaatı aldıklarını ödemenin yapılması için incelemenin yapıldığını, gerekli yerlere başvurulduğunu bildirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler