HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 kişinin öldüğü havuzun tadilatında çalışan elektrikçi tutuklandı

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 5 kişinin yaşamını yitirdiği aquaparkta tadilat çalışmasını yapan elektrikçi Kemal D. tutuklandı. Su parkında oynarken havuzda yüzen 3 çocuk ile onları kurtarmak isteyen 2 kişi elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. İşletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın daha önce pansiyon olarak işletildiği, jandarma denetiminde fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı öğrenildi.

Sakarya'nın Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesi’nde bulunan aquaparkta, önceki gün kaçak elektrik akımı nedeniyle 5 kişi yaşamını yitirdi. Aquaparkta tadilat çalışmalarını yapan elektrikçi Kemal D. dün gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Savcılığın itirazı Kemal D. yeniden gözaltına alınarak mahkemeye sevk edildi. Kemal D. gece saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde elektrik kaçağı nedeniyle, havuzda yüzen 3 çocukla, onları kurtarmak isteyen işletme sahibi ve oğlu akıma kapılarak yaşamını yitirmişti.

ESKİDEN PANSİYONDU

İşletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın yaklaşık 15 yıllık bina olduğu daha önce bölgede kaplıca suları olması sebebiyle pansiyon olarak işletildiği öğrenildi.

Ancak pansiyonun jandarma denetimi fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı belirlendi.

(DHA)


En Çok Aranan Haberler