HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 yıldızlı otelde yangın dehşeti: 1 ölü

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde 5 yıldızlı Eftalia Marin Resort Otel’in bir odasında sabaha karşı çıkan yangında, müşteri olduğu belirtilen Tuğba Kral yaşamını yitirdi.

Antalya'nın Alanya ilçesinde otel odasında çıkan yangında bir kadın hayatını kaybetti, dumandan etkilenen eşi ve çocuğu hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki 5 yıldızlı otelde Kıral ailesinin konakladığı odada sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangında 38 yaşındaki Tuğba Kıral yaşamını yitirdi, dumandan etkilenen eşi Arda Bahadır Kıral ve 2 yaşındaki kızı, özel hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edildi.

Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Kadının cenazesi, olay yerindeki incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Bu arada, yangının çıktığı odanın bulunduğu bölüm perdeyle kapatıldı.

"EŞİM ALEVLER İÇİNDE KALMIŞTI"

Arda Bahadır Kıral'ın jandarmaya verdiği ifadede, 04.00 veya 05.00 civarında öksürerek uyandığını ve odanın dumanla kaplandığı gördüğünü, çocuğuyla koridora çıktığını, yeniden odaya girmek istediğinde kapının kendiliğinden kapandığını gördüğünü söylediği öğrenildi.

Kıral'ın, koridordaki yangın tüpüyle kapıyı kırmaya çalışırken, yan odadaki oğlu Eren (5) ve kayınvalidesinin de yanına geldiğini belirterek, "Kapıyı birlikte kırdık. Eşim yatakta yatıyordu. Alevler içinde kalmıştı. Kayınvalidem eşimi ayaklarından tutup sürükleyerek koridora çıkarttı." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Otel müdürü Murat Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, baba ve çocuğunun yangın sırasında uyanarak kurtulduğunu, eşinin ise uyanamadığını söyledi.

Babanın, çocuğunu alıp dışarı çıktıktan sonra resepsiyona indiğini anlatan Koç, yangında su hattının da zarar gördüğünü kaydetti.

'YANGININ NEDENİ TESPİT EDİLEMEDİ'

Olayla ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini belirterek, "Oda tamamen yanmış, tavanı çökmüş durumda. Neredeyse sıvalar bile dökülmüş. Bu nedenle yangının başlangıç noktasını henüz tespit edemedik. Elektrik kontağı veya şu nedenden dolayı çıkmış diyemiyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

'SU HATTI YANDI'

Otel Müdürü Murat Koç ise "Oda yangınında çocuk ve babası uyanıyor ancak kadın uyanamamış. Yetişkin erkek çocuğu alıp dışarıya çıkıyor ve resepsiyona geliyor. Tekrar odaya dönme ve kadına bir müdahale olmuyor. Odayı açıp oksijen girişinden nasıl oluyorsa kapı kapanıyor ve yangından dolayı su hattı yanıyor. Biz de kaçta yangın olduğu, alarm verildiği belli. 4 kişilik bir aile. 4 kişilik aile 2+2 kişilik rezervasyon var. Büyük çocuk büyükanneyle kalıyor. Bebekte ve babada yaralanma yok" diye konuştu.

(AA-DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler