HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5. yüz naklinin fotoğrafları paylaşıldı

Akdeniz Üniversitesi'nde başarılan gerçekleştirilen operasyonun fotoğrafları basına dağıtıldı.

5. yüz naklinin fotoğrafları paylaşıldı

AKARANTALYA (İHA) - Türkiye’nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibinin 5’incisini gerçekleştirdiği yüz naklinin görüntüleri basınla paylaşıldı. Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka beldesinde tatile gelen ve denizde boğularak Muğla Yücelen Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kucza’nın (42) yüzü 17 Temmuz 2013 tarihinde Bursa’nın İnegöl İlçesinde yaşayan Recep Sert’e (27) nakledildi.

Türkiye'de 1,5 yıl içerisinde beşincisi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan yüz naklinin görüntüleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi tarafından basınla paylaşıldı.Çarşamba günü sabah 7:30'da başlayan ameliyat 14:30'da sona ermişti. 7 saat süren nakil operasyonunda yaklaşık 30 kişilik bir ekip görev yaparken, Türkiye'de ilk defa çift çene nakli gerçekleştirildi. Ameliyata girmeden önce yapılan röportajda Sert, 2007 yılında silahını temizlerken bir kaza geçirdiğini belirterek “Bursa'nın İnegöl ilçesinden geldim. Saat 5 buçukta aradılar, gel dediler, geldik. Bir yıl önce gelmiştim buraya. Bir yıldır bekliyorum. Bir yıl sonra neticesini aldık.Benim gibi olanlar hayata küsmesin sabırlı olsunlar. Allah herkesin yardımcısı oluyor” dedi.

Recep Sert: Herşey daha güzel olacak

Türkiye'nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert (27) ameliyattan önce verdiği röportajda, herşeyin daha güzel olacağına inandığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert'in ameliyat öncesi çekilen görüntüleri ile ameliyat görüntüleri basınla paylaşıldı. Röportajında yer aldığı görüntülerde Sert, 2007 yılında silahı temizlerken ateş alması sonucu yüzünün bu hale geldiğini belirtti. Kendisine çarşamba günü 18.00 sırlarında haber verildiğini belirten Sert, "Bursa İnegöl'den akşam 17.30- 18.00 gibi aradılar gel dediler. Bizde geldik. Herşey daha güzel olacak inşallah. Bir yıl önce gelmiştim buraya. Bir yıldır bekliyoruz. Bir yıl sonra neticelerini aldık." dedi.

Sert, nakil bekleyenlere de, "Hayata küsmesinler. Sabırlı olsunlar. Allah herkesin yardımcısı olur." diye tavsiyede bulundu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler