HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

500 bin TL ile ortadan kayboldu

Sosyal Tesis İşletme Müdürü Mehmet Alptekin, 500 bin lirayı alıp, eşini ve 2 çocuğunu bırakarak yurt dışına kaçtı.

500 bin TL ile ortadan kayboldu

Trakya Üniversitesi’nin eski muhasebe yetkilisi ve Sosyal Tesis İşletme Müdürü Mehmet Alptekin, tesise ürün getiren özel firmalara ödeme makbuzu imzalatan ancak ödemesi gereken yaklaşık 500 bin lirayı alıp, eşini ile 2 çocuğunu bırakarak yurt dışına kaçtı. Üniversite yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulunurken, denetmenlerde hesaplar üzerinde inceleme başlattı.

Trakya Üniversitesi’nin eski muhasebe yetkilisi ve Sosyal Tesis İşlet Müdürü Mehmet Alptekin, geçen pazartesi günü Tıp Fakültesi Hastanesi binası altında bulunan ve üniversite tarafından işletilen restoran ve market kasalarından ‘bankaya para yatıracağım’ diyerek yaklaşık 25 bin lira alarak ortadan kayboldu. İşletmedeki görevlilerin muhasebeye haber vermesi üzerine ortaya çıkan olayla ilgili olarak Mehmet Alptekin’in işe gelmediği ve kaçtığı tespit edildi.

Bir gün sonra üniversitenin sosyal tesislerine ürün sağlayan firmadan ödemelerin kendilerine yapılmadığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Yapılan incelemede Alptekin’in tesise ürün getiren özel firmalardan alacaklarına karşılık ödeme makbuzu imzalattığı ancak, ödemesi gereken yaklaşık 500 bin lirayı örmediği anlaşıldı.Aptekin, 14 Nisan günü eşi ve 2 çocuğunu bırakarak yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili inceleme başlatırken, denetmenlerde hesapları mercek altına aldı. Ayrıca Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunuldu. Mehmet Alptekin’in 6 ay önce muhasebe yetkilisi ve Sosyal Tesis İşlet Müdürlüğü görevinden alınarak Spor ve Kültür Daire Başkanlığı’nda memur olarak görevlendirildiği belirtildi.

2004’TE RÜŞVETTEN TUTUKLANDI

Paraları alarak ortadan kaybolan Mehmet Alptekin’in 2004 yılında İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği ‘rüşvet’ operasyonunda gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıktı. O dönem Kapıkule Kara Ulaştırma Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan Alptekin’in 2005 yılında yargılandığı Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve yargılama ardından Trakya Üniversitesine geçiş yaptığı kaydedildi.

Olayla ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı adli, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü idari soruşturma başlattı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler