HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

500 yıllık el yazması eser ele geçirilirdi

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, tarihi eser kaçakçılık yaptığı şüphesiyle S.Y adlı zanlı yakalandı.

ISPARTA (İHA) - Şüphelinin üzerinde bulunan 500 yıllık tarihi kitabın milli kültür açısından son derece önemli bir eser olduğu belirtildi.

Emniyet teşkilatının çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini söyleyen Vali Memduh Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’un şahsında operasyonu gerçekleştiren emniyet çalışanlarını tebrik etti. Ele geçirilen kitabın milli kültürümüz açısından son derece önemli olduğunu belirten Vali Oğuz; şöyle konuştu: “Osmanlı alimlerinden İbrahim Halebi’nin en önemli eseri olan Münyetül Müsalli Hanefi Fıkhı isimli orijinal el yazması kitap emniyetimiz tarafından ele geçirilmiştir. Hanefi fıkhına dair bu eser, milli kültürümüz açısından son derece önemlidir. Nereden baksanız 500 yılın üzerinde yaşı olan değerli bir eser. Bazı milletler böyle bir eserle kendi tariflerini oluşturmak isterler. Bu bir tarih meydana getirebilecek kadar önemli bir eserdir. Sadece kitabın mahiyeti değil, hazırlanışı, yazılışı ve sunuşu bakımından o dönemde milletimizin geldiği yüksek medeniyet seviyesine işaret etmektedir. Kitabın muhtevasında biliyoruz ki özellikle İbn-i Arabiyle ilgili önemli tenkidi hususlar var. Muhiddin Arabi, Türk tasavvuf dünyasında çok fazla konuşulan bir zat, bu kitapta onunla ilgili karşı düşüncelerin olması ilim hayatımızda da önemli bir kitap olduğunu gösteriyor. O nedenle kitabın orijinalinin ele geçirilmiş olması çok önemli bir başarıdır. İl Emniyet Müdürümüzü ve bu konuda görev yapan arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum. Böyle bir operasyonun Isparta’da yapılmış olması bizim arkadaşlarımızın ne kadar dikkatli çalıştığını gösterir. Bu kitap bir hazinedir. Çalınmış bir hazine tekrar bulunmuş, inşallah yerine iade edilecek ve milli kültür hayatımıza yeniden kazandırılmış olacaktır.”

Kitabın bilim adamları tarafından incelendikten sonra müze müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler