HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6 bin kişi yağmuru dinlemeden yürüdü

Mert'in katil zanlısının yakalanması için Ankara'dan 5 kişilik özel ekib Kars'a gitti. 6 bin kişi, Mert'in ailesinin oturduğu mahalleye taziye ziyaretinde bulundu.

Kars'ta 9 yaşındaki Mert'i katleden katil zanlısının yakalanması için Kars Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Asayiş Şubesi ekiplerinin çalışmaları sürerken, 5 kişilik özel ekip de Ankara'dan gönderildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta meydana gelen vahim olaydan sonra Mert Aydın'ın babası Yolcu Aydın'ı arayarak başsağlığı diledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığından görevlendirildiği öğrenilen özel ekip, zanlının yakalanması için çalışmalara başladı. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü şunları söyledi: "Olayla ilgili herhangibir şüpheli yok şu anda. Araştırma ve soruşturmamız devam ediyor. Mert'in katil zanlısının bulunması için emniyet güçleri seferber oldu. Ankara ve çevre illerden özel kriminal ekipler görevlendirildi. Bu ekipler teknik inceleme yapmak amacıyla Ankara'dan geldi.

Kameradaki kişi aranıyor Telefon kayıtları, kamera kayıtları üzerinde araştırma yapan özel ekipler. Doğrudan Cinayet Büro ekipleri gibi, faili tespit edecek ekipler değil. Bütün Kars emniyeti bu olayın üzerine yoğunlaşmış durumda.

Asayiş, Cinayet Büro beraber çalışıyor, ciddi sayıda Emniyet personeli konu üzerinde çalışıyor. Kamera kayıtlarında Mert'in yanında görülen kişinin yüzü tespit edilmiş durumda değil, kimliği de tespit edilmedi. Araştırmalar bu şahsın kim olduğu yönünde ilerliyor. Çok kapsamlı soruşturma yapılıyor, ahırlar bile araştırılıyor. Her türlü ayrıntıyı inceliyoruz, hiç bir delilin kaybolmamasına çalışıyoruz"

EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA EDEBİLDİ

Kars'ta Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 6 bin kişi, Mert Aydın'ın ailesinin oturduğu İstasyon Mahallesine taziye ziyaretinde bulundu. İlkokul öğrencisi Mert'in öldürülmesine tepki gösteren ve slogan atan göstericileri Kars eski Belediye Başkanlarından Naif Alibeyoğlu ikna ederek dağılmalarını sağladı. Ancak gruplar halinde valilik ve emniyet müdürlüğüne yürüyenler, katilin bulunmasını istedi. Emniyet Müdürlüğü önüne gelenleri panzer üzerine çıkan İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak durdurdu. Emniyet Müdürü Çakmak, grubu dağılmaya ikna etti.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler