HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6 yaşındaki oğlunu kaybeden anneyi kahreden rapor

Bursa’da geçen ocak ayında aile bütçesine katkı sağlamak için ağabeyleri ile birlikte sokaklarda kağıt toplayan 6 yaşındaki Yücel Arı, bir kamyonetin altında kalarak öldü.

6 yaşındaki oğlunu kaybeden anneyi kahreden rapor

Trafik uzmanının hazırladığı raporda ölen Yücel Arı, asli kusurlu, kamyonet sürücüsü Ayhan Gedik ise tali kusurlu olarak gösterildi. Anne Zübeyde Arı, "Etrafını kontrol etmeden dönüş yapmak isteyen ve bebeğimin ölümüne neden olan sürücü, tali kusurlu gösterilmiş. Böyle inceleme, böyle adalet olmaz. Bu kararı kabul etmiyorum. Yeniden inceleme yapılmasını istiyorum" dedi.

Kaza, merkez Yıldırım İlçesi Anadolu Mahallesi Karlıdağ Caddesi'nde geçen 9 Ocak'ta meydana geldi. Yücel Arı, ağabeyleri 16 yaşındaki Süleyman ve 12 yaşındaki Murat aile bütçelerine katkı sağlamak için market arabasıyla atık kağıt toplamaya çıktı. Oturdukları evden yaklaşık 100 metre uzaklaşan 3 çocuktan Yücel Arı bir çöp tenekesinin yanında bulunan kartonları alıp arabaya koymak için yolun karşına geçmek istedi. Bu sırada bir tekstil fabrikasına makina götürmek isteyen Ayhan Gedik yönetimindeki 16 AST 12 plakalı kamyoneti, Arı'ya çarparak ölümüne neden oldu. Gözaltına alınan kamyonet şoförü Ayhan Gedik, sevk edildiğimahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılığın soruşturması sonunda Bursa 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde,'Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak' suçundan hakkında dava açılan Ayhan Gedik'in yargılanmasına başlandı.Duruşmada, Trafik Uzmanı Polis memuru Faruk Yaşlak bilirkişi olarak atandı. Çalışmalarını tamamlayan Yaşlak, hazırladığı raporu mahkemeye ve taraflara gönderdi.

Bilirkişi raporunu alan Yücel Arı’nın annesi Zübeyde Arı, büyük acıyı bir kez daha yaşadığını söyledi. Zübeyde Arı, kazada asıl kusurun sürücüde olduğunu, yeniden rapor düzenlenmesini isteyeceklerini söyledi.10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bilirkişi ve trafik uzmanı olarak tayin edilen polis memuru Faruk Yaşlak olay yerinde yaptığı inceleme ardından ölen Yücel Arı’yı 2 bin 918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan, 'Yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların, trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda bulunmaları veya buraları saygısızca kullanmaları yasaktır' başlıklı 68/C maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle Asli Kusurlu olduğu yönünde görüş belirtirken, Kamyonet sürücüsü Ayhan Gedik’in ise aynı kanunun 52/1-b bendine göre 'Sürücüler hızlarını, kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uymak zorundadır' kuralını ihlal ettiğinden tali kusurlu olduğu kararına vardı.

Mahkemeye sunulan rapor önümüzdeki günlerde yapılacak duruşmada ele alınacak ve tarafların görüşü sorulacak. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler