HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

62 kaçağı fidye için kaçırdılar

Edirne'de bir evde 10 bin euro fidye için rehin tutulan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 62 Iraklı kaçağı polis operasyonla kurtardı

62 kaçağı fidye için kaçırdılar

Kaçakları evde zorla tutan 3 insan taciri organizatör, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüekipleri, Irak’tan gelen telefonda yakınlarının bir evde zorla tutulduğu yönünde ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler telefon görüşmesinden sonra Avrupa’ya götürülmek vaadiyle İstanbul’dan getirilen aralarında çocuklarında bulunduğu 62 Iraklı vatandaşı Çavuşbey Mahallesi’nde 2 katlı bir eve baskın düzenledi. Polis ekiplerinin yaptığı baskında 2 katlı bir evde kadınların ve çocukların aynı erkeklerin ayrı bir odalarda üzerlerine kilitli şekilde buldu.

10 BİN EURO FİDYE İSTEMİŞLER

Kaçakların Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerinde İstanbul’da M.A.Y., E.A. ile R.A. isimli organizatörler tarafından Edirne’ye geldiklerini toplam 10 bin avroya Yunanistan’a geçmek için anlaştıklarını daha sonra organizatörlerin Yunanistan’a kendilerini Edirne için anlaştıklarını söyleyerek anlaşmayı bozduklarını anlattılar. Organizatörlerin Edirne’de bir eve getirip zorla tutuklarını anlatan Iraklı kaçaklar, Irak’ta yaşayan ailelerinden 10 bin avro fidye istediklerini, parayı alamadıkları için 5 gündür kötü şartlarda soğukta aç susuz evde kapılar kilitli şekilde tutuklarını ifadelerinde söylediler.

Edirne KOM Şube ekipleri, yaptığı operasyonun ardından kendilerinden fidye parası isteyen ve evde kaçaklarla birlikte yakaladıkları M.A.Y., E.A.,R.A ifadelerinin ardından çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

YUNANİSTAN'A ŞİŞME BOT İLE GEÇMEK İSTERKEN YAKALANDILAR

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüekipleri, ayrıca dün gece şüphe üzerine durdukları kapalı kasa panelvan araçta yaptığı aramada aralarında Afganistan, Suriye ve Iraklı olmak üzere 28 kaçağı yakaladı. Araçta yapılan aramada 2 adet şişme bot ve can yelekleri buldu. Kaçakların Yunanistan’a geçirmek için anlaşan kılavuzlar F.D. ve R.R ile Afgan uyruklu R.R. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yakalanan kaçaklar yaşadıkları ülkeye geri gönderilmek üzere Tunca Barınma Evine teslim edildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler