HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8 yılda 4 bin öğrenciye sporu sevdirdi

Van’ın Erciş Belediyesi Spor Müdürü Murat Şebap, ilçede idareciliğin yanı sıra gönüllü antrenörlük de yaparak 8 yılda yaklaşık 4 bin öğrenciyi spora yönlendirdi.

Erciş Belediyesi’nde 2004 yılında göreve başlayan Spor Müdürü Murat Şebap, geçen süre içersinde idareciliğin yanı sıra gönüllü antrenörlük de yaptı. Şebap'ın Erciş Belediyesi bünyesinde 8 yıldır faaliyet veren yaz spor okulunda yetiştirdiği yaklaşık 4 bin öğrenciyle futbol, voleybol, masa tenisi, plaj futbolu, atletizm dallarında başarılı sonuçlar alındı.

Amaçlarının Erciş’teki genç ve çocukları kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan kurtararak spora yöneltmek olduğunu belirten Şebap, sporun faydalarının çocuklara mutlaka aşılanması gerektiğini ifade etti. Şebap, "Spor, vücutta hem fizyolojik değişikliklere neden olur, hem de psikolojik açıdan insana destek verir. Ayrıca çocuğun becerisine göre de sporun branşlarını öğrenci üzerinde belirlemek gerekir. Bu yolla yaz spor okuluna her yıl gelen 500 çocuğumuzun, öncelikle kapasitelerine bakıp ona göre spor branşlarını belirliyoruz. Bugüne değin yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle aldığımız başarıları sıralamak gerekirse, futbolda U-13 Türkiye üçüncülüğü, Van amatörde her yıl şampiyonluğa oynayan bir Erciş Belediye Spor Futbol Takımı, plaj futbolunda Doğu Anadolu Bölge Şampiyonluğu, kulüplere sporcu desteği, atletizmde Türkiye ve Balkan Şampiyonluğu, masa tenisinde son iki yıldır bölge şampiyonluğu yanında ferdi sıralamada Türkiye 5.’liği. voleybolda Van ve Erciş’te kurumlar arası turnuvalarda elde edilen başarılarımızı sayabiliriz. Sağ olsun, bu faaliyetlerimizde gerek belediye başkanlığı dönemlerinde gerekse, milletvekilliği döneminde Sayın Milletvekilimiz Fatih Çiftci ile Belediye Başkanımız Sayın Zülfükar Arapoğlu’nun büyük katkı ve desteklerini gördük ve görmekteyiz. 8 yıldır yaz spor okuluna gelen tüm öğrencilerimize forma, eşofman, spor ayakkabısı, ilçe dışındaki mücadelelerde sporculara ve takımlara araç temini ve iaşe giderleri imkanlar ölçüsünde belediyemizce sağlanmaktadır. Erciş gençliği hizmetlerin en iyisine layıktır. İnanıyorum ki, sadece belediyenin imkanlarıyla değil, Ercişli iş adamlarımızın da gayret ve destekleriyle Erciş gençliği bölgenin ve Türkiye’nin gözde sporcuları olmaya bundan sonra da devam edecektir” dedi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler