HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

80 yaşındaki Hatice Nine hayali için merdiven siliyor

Hayalini kurduğu evi satın alabilmek için 37 yıldır binaların merdivenlerini temizleyip para biriktiren 80 yaşındaki Hatice Nine, hayaline kavuşması için yardım bekliyor.

Bağcılar'da yaşayan 80 yaşındaki Hatice Yurtsever, çalışma azmi ile herkese örnek oluyor. Hatice Nine, rüyalarına giren ev hayaline kavuşmak için 37 yıldır merdiven siliyor.

Oğlunu kaybeden Hatice Nine, 40 yıl boyunca baktığı akıl hastası eşi de ölünce tek başına kaldı. Eşinden kalan bin 50 TL emekli maaşıyla geçinmeye çalışan Hatice Yurtsever, binaların merdivenlerini ve ofisleri temizleyerek para biriktirmeye çalışıyor. Günde 4 apartmanın merdivenlerini ve ofislerin temizliğini yaparak kirada kaldığı dairede yaşam mücadelesi veren Hatice Nine, hayaline kavuşması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

"EVİM OLSUN, ORADA ÖLEYİM”

Hayatı boyunca asla dilenmediğini ve hiçbir zaman çalışmaktan kaçmadığını ifade eden Hatice Yurtsever, 650 TL kira verdiğini belirterek, "1978 yılından buyana kira ödemekten bıktım, artık kendi evim olsun istiyorum. Hayatım boyunca hiç dilenmedim, bu dünyadan başka hiçbir şey istemiyorum tek istediğim evim olsun. Bin 50 TL emekli maaşı alıyorum, bunun 650 TL kadarını ev kirasına veriyorum. Ama doğalgazım yok, belediye de kışın bana kömür getiriyor. Akşamları evde tek başıma fenalaşıp aceleyle kapıyı açamam, bu yüzden de ölürüm diye kapıyı kilitlemiyorum. Alnımın teriyle paramı kazanıyorum. Evimde ölmek istiyorum. Artık bıktım benim kapıma ay geldi diye gelmesinler” diye konuştu.

"YÜZ YAŞIMA KADAR MERDİVEN Mİ SİLECEĞİM?”

Rüyasında kendisine ait bir ev yaptığını gördüğünü ifade eden Yurtsever, "Rüyamda, bahçeye iniyorum ve kendime kiremitten bir ev yapıyorum. Sonra, Kıbleye doğru dönerek Allah'a dua ediyorum. Ben 4 tane binanın merdivenlerini temizliyordum, iki tanesi artık yıkılacak. Yine ararım soruştururum, daire yıkanacaksa yine giderim. Ofislere gidiyorum, elimden geldiği kadar cam siliyorum. Yaşta ilerledi artık temizlik yapamam, bu yaşa kadar hep temizlik yaptım. Yüz yaşına kadar merdiven mi sileceğim? Oturacağım ev yıkılırsa ben ne yaparım onu düşünüyorum. Ne yapayım benim kimsem yok, nereye gideyim bilmiyorum” dedi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler