HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

800 bin kişiyi zehirleyeceklerdi

Tekirdağ polisi, son 10 yılın en büyük uyuşturucu operasyonlarından birine imza attı.

Operasyonda, Meriç Nehri'ni zodyak botlarla geçerek uluslararası uyuşturucu ticareti yapan suç örgütü çökertilerek 20 milyon TL değerinde 800 bin adet extacy hap ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Hollanda'da üretilen extacy haplarını Türkiye'ye, Yunanistan üzerinden İpsala Kara Sınır Kapısında bulunan Gümrük ve X-Ray denetiminden kurtulmak amacıyla Meriç Nehrini Zodyak botlarla geçerek sokacağı ve teslimatın Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yapılacağı bilgisini alması üzerine harekete geçti. Edirne'nin İpsala ilçesi ikamet eden S.K.'nın uyuşturucuları İstanbul sokaklarında satışını sağlayan suç örgütü ile ilişkisi bulunduğunu tespit eden ekipler, S.K.'yı takibe aldı.

Uyuşturucu maddelerin, İstanbul'dan gelen şahıslara Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde teslim edileceği yönünde bilgiler alınması üzerine yurt dışından Türkiye'ye uyuşturucuyu geçiren S.K. aracı içerisinde, S.K. isimli şahısla bağlantılı olduğu tespit edilen H.K. isimli şahıs ise panelvan tipli araçla kaçmaya çalıştığı sırada yapılan takip ve kovalamaca sonucu yakalandı. Araç içerisinde yapılan aramada bulunan 12 ayrı büyük poşet içinde 129 ayrı paket halinde toplam 165 kilo 550 gram ağırlığında 800 bin adet extacy hapa el konuldu. S.K.'ya ait ikamette ise uyuşturucu maddelerin Yunanistan'dan Türkiye'ye Meriç nehri üzerinden geçirilmesini sağlamak için kullanıldığı değerlendirilen 2 adet Zodyak bot bulundu.

Genişletilen soruşturma sonucu Edirne, Tekirdağ ve İstanbul illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda S.K. ile bağlantıları tespit edilen G.G., M.H., H,K. ve M.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen hapların alıcısı ve piyasaya sürecek şahıs olarak tespit edilen M.E. ise İstanbul'da yakalandı. Yapılan operasyonun Türkiye'de son 10 yılda yakalanan en büyük uyuşturucu operasyonu olduğu bildirildi.

Ele geçirilen extacy haplarının değerinin yaklaşık 20 milyon TL olduğu tespit edildi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler