HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

9 dil bilen profesör tuvalet temizliyor

5 yıldır tuvalet temizliği yaparak geçimini sağlayan Prof. Dr. Osman Toure, görenleri çok şaşırtıyor.

Eskişehir’de 5 yıldır tuvalet temizliği yaparak geçimini sağlayan Gineli Prof. Dr. Osman Toure’yi (65), seven mahalleli kendisine ‘Osman Ağa’ lakabını taktı. 9 bilen profesör, Gine’de yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Türkiye’ye kaçak olarak gelip yerleşti.

Vişnelik mahallesinde bulunan Alem Camii’nin tuvaletini temizleyen Gineli Prof. Dr. Osman Toure 8 yıldır bulunduğu Eskişehir’e alıştı. Toure, Gine’de Nacer Salma Üniversitesi Fransızca Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim üyesiyken yaşanan iç savaş ve yoksulluk sebebiyle 8 yıl önce Eskişehir’e kaçmış. Osman Toure’ye çevrede bulunan esnaf da çok sevdiğinden dolayı ‘Osman Ağa’ lakabını takmış. Yaklaşık 5 yıldır Alem Camii’nin tuvaletini temizleyerek geçimini sağlayan Toure, 5 çocuk babası. Ancak, 8 yıl önce kaçarak geldiği Gine’de eşi ve çocuklarını gerisinde bırakmış. Toure verdiği mücadele sonunda eşini Türkiye’ye getirebilmiş. Ancak annesi ve 5 çocuğu halen Senegal’de mülteci olarak yaşıyor. Toure’nin en büyük çabası annesi ve çocuklarını da yanına almak.

“GİNE’DE ÖĞRETMENDİM, ŞİMDİ TUVALET TEMİZLİYORUM”

Memleketinde öğretmen olduğunu belirten Osman Toure, yaklaşık 8 yıldır Türkiye’de olduğunu söyledi.

Gine’de yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Türkiye’ye Kaçak olarak geldiğini söyleyen Toure, sözlerine şöyle devam etti:

“Alem camii ve tuvalet temizliğini yapıyorum. Yaklaşık 5 yıldır temizlik yapıyorum. Yatsı namazında sonra spor yapıyorum. Boks, judo, ayki do, futbol, basketbol, voleybol, atletizm gibi sporları yapıyorum. Normalde 9 dili biliyorum. Ancak Fransızca ve İngilizce’yi iyi derecede biliyorum. Şimdi Türkçe’yi de öğrendim. Çünkü şimdi Türkçe bana lazım.”

“OSMAN AĞA BİZDENDİR"

Mahalle de bulunan esnaf ise, Toure’nin insan ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirterek, “Gelir bizle çay içer, sohbet eder. Türkçeyi ilk geldiğinden daha düzgün konuşmaya başladı. ‘Osman Ağa’ bizdendir” diye ifade etti.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler