HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

9 kişinin katili Yusuf Taş'ın planı İtalya'ya gitmekmiş

Gaziantep’t 55 gündür aranan ve dün otobüste yakalanan, 9 kişinin katil zanlısı Yusuf Taş’ın hedefinin sevgilisinin yaşadığı İtalya’ya gitmek olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep’te eşi ve 8 yakınını öldürdükten 55 gün sonra dün gece otogarda, İzmir’e gitmek üzere bindiği otobüste yakalanan Yusuf Taş’ın hedefinin sevgilisinin yaşadığı İtalya’ya gitmek olduğu ortaya çıktı. Cinayetin ardından Yusuf Taş’a yardım ettiği gerekçesiyle babası, kardeşi ve dayısı da gözaltına alındı.

İstanbul’da yaşayan Yusuf Taş’ın eşi Tuğba Taş, 6 ay önce Gaziantep’teki teyzesi Şenel Çakmak’ın yanına yerleşti. Bu süre içerisinde Yusuf Taş, barışma girişiminden olumsuz yanıt aldığı eşi Tuğba Taş’ın amcasının oğlu Turan Taş ile evlenmek istediğini öğrenince, geçen 5 Şubat günü Gaziantep’e geldi. Yusuf Taş, Düztepe Mahallesi’nde eşinin teyzesi Şenel Çakmak’ın evine gitti ve burada eşi, amcasının oğlu Turan Taş ile eşinin teyzesi Şenel Çakmak ve onun oğlu Ahmet Can Çakmak’ı tüfekle öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı. Sadece evde bulunan 3 yaşındaki kızı Belinay’a ateş açmayan Yusuf Taş, daha sonra Sam Mahallesi’nde evini bastığı amcası Mustafa, yengesi Gülay, amcasının çocukları Türkan, Gül ve Furkan Taş’ı tabancayla öldürerek kaçtı.

İZMİR’E GİTMEK İSTERKEN YAKALANDI

Cinayetlerin ardından Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip tarafından aranan ancak bir türlü ulaşılamayan Yusuf Taş, dün gece İzmir’e gitmek için otogara geldi. İddiaya göre, bu sırada bir yakını durumu öğrendi ve polise Yusuf Taş’ın İzmir’e gideceğini ve 23 numaralı perondaki otobüse bindiği ihbarında bulundu. 55 gündür kurulan özel ekibin aramasına rağmen ulaşamadığı Yusuf Taş, ihbar üzerine otogara giden polisler tarafından hareket etmek üzere olan İzmir otobüsünde yakalanarak gözaltına alındı.

Tanınmamak için farklı sakal bırakarak imaj değiştirdiği görülen Yusuf Taş’ın getirildiği Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yapılan üst aramasında cebinde yüklü miktarda para ele geçirildi. Sorgulamasına başlanan 9 kişinin cinayet şüphelisi Yusuf Taş’ın, kaçak hayatı yaşadığı dönemde kendisine yardım ettiği belirlenen babası Halil Taş, kardeşi Şerif Taş ile dayısı Arif Toz da gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada ise bir tabanca ele geçirildi.

ÖNCE YUNANİSTAN SONRA İTALYA’YA GİDECEKTİ

Polisin araştırmasında cinayet şüphelisi Yusuf Taş’ın kullandığı telefondaki sosyal medya hesapları mercek altına alındı. Yapılan incelemede, Yusuf Taş’ın internetten İtalya’da bir kızla görüştüğü ve bu ülkeye gitmek için anlaştığı belirlendi. Polisin derinleştirdiği araştırmada Yusuf Taş’ın İzmir’e gittikten sonra Suriyeli sığınmacılar gibiEge Denizi’nden Yunanistan’a geçmeyi, ardından İtalya’ya gitmeyi planladığı belirlendi.

Halen sorgulaması süren Yusuf Taş ile kendisine yardım etmekle suçlanan, babası, kardeşi ve dayısı işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

ADLİYEYE SEVK EDİLİRKEN AĞLADI

Gaziantep'te eşi ile birlikte 9 kişiyi öldürdükten sonra kaçan ve 55 gün sonra dün gece Yunanistan üzerinden İtalya'ya gitmek için bindiği İzmir otobüsünde polis tarafından yakalanan Yusuf Taş ile kendisine yardımcı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan babası, kardeşi ve dayısının sorgulaması tamamlandı.

Sorgulamasında sık sık ağlama krizine girdiği için sakinleştirilen Yusuf Taş, sorgulamasında cinayetleri işleyip işlemediğini bilmediğini söyledi. Polislere, eşi ile konuşmak üzere teyzesinin evine gittiğini belirten Yusuf Taş, "Tartışırken öfkelenip tabancamı elime aldım. Ama sonrasını hatırlamıyorum. 9 kişiyi öldürüp, öldürmediğimi bilmiyorum" dediği öğrenildi.

Yusuf Taş, kaçak hayatı yaşadığı 55 gün içerisinde nerede yaşadığına ilişkin yöneltilen soruyu da, "Dağ, taş nerede bulduysam kaldım. Sabit bir yerde durmadım" diye cevapladı.

Sorgulamasında İngilizce, Almanca dillerini bildiği ve bu nedenle yurtdışına çıkmak istediğini de söyleyen Taş, "Yunanistan'a gidecek Suriyeli sığınmacılar ile birlikte Ege'den Yunanistan'a gidecek, oradan da İtalya olmadı, her hangi bir Avrupa ülkesine gitmek istiyordum" dediği öğrenildi.

BİLETİ KARDEŞİ ALMIŞ, BABASININ VERDİĞİ PARAYI DAYISI TESLİM ETMİŞ

Sorgulamasında, taksiyle otogara giden Yusuf Taş adına İzmir'e gidecek otobüs biletini kardeşi Şerif Taş'ın aldığı belirlendi. Öte yandan gözaltına alındığı sırada üzerinde bulunan 6 bin lira parayı ise babasının temin ettiği ve Yusuf Taş'a da dayısı Arif Toz'un ulaştırdığı ortaya çıktı. Bunun üzerine gözaltına alınan 9 kişinin katili Yusuf Taş'ın babası, kardeşi ve dayısı ise sorgulamalarında susma hakkını kullandı.

Öte yandan 'yardım ve yataklık' yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerden Yusuf Taş'ın babası Halil Taş'ın evinde yapılan aramada ele geçirilen tabancanın ise 9 kişinin ölümü sırasında kullanılan silah olduğu belirlendi.

AĞLAYARAK ADLİYEYE GÖTÜRÜLDÜ

Gece yakalanan ve öğle vaktine kadar süren sorgulamasında sık sık gözyaşı döküp sinir krizi geçiren Yusuf Taş, adliyeye götürüldüğü sırada da hıçkırarak ağladı. Polis yeleği giydirilen ve elleri arkadan kelepçelenen Yusuf Taş, polislerin arasında adliyeye götürülürken gözyaşı dökmeyi sürdürdü. Ağlayan şüpheli Yusuf Taş, gazetecilerin cinayeti neden işlediğine dair soruları da yanıtsız bıraktı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler