HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aç kalan köpekler dağ keçilerini yedi

Sivas'ın Divriği ilçesinde aç kalan yabani köpeklerin dağ keçilerini yediği bildirildi.

Divriği Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Fatih Akçadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağ keçilerinin Çaltı Çayı mevkisinde köpekler tarafından yenildiğini söyledi.

Şehir içinde başıboş gezen sokak köpeklerin kırsal alana giderek vahşileştiğini savunan Akçadağ, yaban hayatının tehlikeye girdiğini ifade ederek yetkililerin devreye girmesini beklediklerini dile getirdi.

Akçadağ, yabanileşen köpeklerin bir arada dolaştığını belirterek, "Bu köpekler dağ keçilerini avlayarak kırsal alanları yurt ediniyorlar. Bu da yaban hayatının tehlikeye girmesine neden oluyor. Çünkü avlanan keçiler genellikle yavrulama döneminde olan dişi ve yavru hayvanları yakalayabiliyorlar" dedi.

Özellikle çiftleşme dönemi olduğu için dişi keçilerin azalmasından endişe duyduklarını belirten Akçadağ,şunları kaydetti:

"Şehre yakın bir yer olması nedeniyle haberdar olduk. Olay yerine gittiğimizde keçilerin parçalarını bulduk. Yabanileşmiş köpekleri bölgeden kovaladık. Dernek olarak sık sık seyir amacıyla bu bölgeye gidiyoruz.

Vahşileşmiş köpekler genellikle dağ keçilerinin bulunduğu bölgede geziyor. Biz de kendi çapımızda müdahale etmeye çalışıyoruz. Olayı Orman İşletme Müdürlüğü'ne, jandarmaya ve belediyeye bildirdik. Çiftleşme dönemi olması nedeniyle oldukça endişeliyiz.Özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerini göreve çağırıyorum. Yapılabilecek ne varsa yapılmalıdır. Çünkü Divriği'deki yaban hayatı tehlike altında."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler