HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da anne vahşeti! Kızını öldüresiye dövdü

Adana'da bir anne, küçük kızını bahçedeki ağaçtan 2 zeytin kopardı diye öldüresiye dövdü.

Adana'da anne vahşeti! Kızını öldüresiye dövdü

Adana'da bahçedeki ağaçtan 2 zeytin kopardı diye 7 yaşındaki Y.A., öz annesi 42 yaşındaki Oya M. tarafından öldüresiye dövüldü. Öfkeli anne, polis tarafından bir süre gözaltına alındı.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Oya M. ile Ömer A., bir süre önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Mahkeme küçük kızı geçici olarak anneye verirken, baba Ömer A. kızını alabilmek için velayet davası açtı. Dava devam ederken, Oya M. ilkokul 2'inci sınıfa giden kızını alarak ailesinin yanına yerleşti. İddiaya göre Y.A., dün bahçede oynarken ağaçtaki zeytinlerden 2 tanesini kopardı. Kızının zeytin kopardığını gören anne Oya M., bu duruma tepki göstererek, bahçede onu dövmeye başladı. Küçük kızın çığlıkları mahalleyi ayağa kaldırdı. Annesinin bir anlık dalgınlığından yararlanan Y.A., bahçe kapısından çıkıp sokağa fırladı.

SOKAKTA DA DÖVDÜ

Öfkesi dinmeyen anne de kızının peşinden koştu ve sokakta yakaladığı kızını dövmeyi sürdürdü. Olaya tanık olan mahalle sakinleri, öfkeli annenin üzerine yürüdü. Küçük kızı güçlükle kurtaran mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Kadın bu kez kızını dövmesine engel olan mahalle sakinlerine tepki gösterdi. Olay yerine gelen polis, Y.A.'yı ekip aracına bindirip sokaktan uzaklaştırdı. Polis, Oya M.'yi de gözaltına aldı ve ekip otosuna güçlükle bindirdi. Oya Mayda'ya mahalle sakinleri gibi yakınları da tepki gösterdi. Olayı duyan baba Ömer A. kızını kurtarmak için eve geldi. A., geldiği evde boşandığı eşinin ailesi ile kavga etti.

PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

Karakola götürülen küçük kızın arkasından giden baba Ömer A., Y.A.'yı kucağına alarak "Tamam yavrum geçti. Seni bir daha bırakmayacağım" diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Vücudunda darp izleri bulunan küçük kız sıkı sıkı sarıldığı babasının kucağında sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne götürüldü. Boşandığı eşinin psikolojik sorunları olduğunu öne süren baba Ömer A., "Boşandık, ama velayet davamız sürüyor. Psikolojisi bozuk olmasa insan evladına bunları yapar mı? Ama artık bitti, kızımı bir daha ona bırakmam" diye konuştu.

Oya M., emniyetteki sorgusunun ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Polis olay ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler