HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da camide canlı bomba paniği

Adana'da bir camide canlı bomba paniği yaşandı. İmamı rehin alan ve 'kendimi patlatacağım' diyen şahsın üzerinden el yapımı patlayıcı çıktı. Halk bombacıyı linç etmek istedi.

Adana'da cuma namazında korkutan bir olay yaşandı...

Bir anda ayağa kalkıp koştu, imamın elindeki mikrofonu aldı. Cemaat 'canlı bomba' sandığı adamı etkisiz hale getirdi, cami tahliye edildi. Emniyete götürülen adamın üzerinden patlayıcı çıktı. Görüntülerde vatandaşların 'canlı bomba' sanılan adamı linç etmeye çalıştığı görüldü.

Gözaltına alınan adamın üzerinden el yapımı patlayıcı çıktı. Bir görgü tanığı ifadesinde, "Siyah giyimli sakallı bir adam bana 'kendimi patlatacağım' dedi. Ayağa kalktı. Belini açmış sarı kablolar görünüyordu. O sırada hocayı rehin aldı. Sonra mikrofonu alıp dua okudu. Ondan sonra vatandaşlar kaçıştı izdiham oldu birbirlerini ezdi" dedi.

Adana'daki Sabancı Merkez Camisi’nde cuma hutbesi okunurken bir kişinin ayağa kalkıp imama doğru koşması ’canlı bomba’ paniğine neden oldu.

İmamın elinden mikrofonu alan 20- 25 yaşlarındaki kişinin önce ’canlı bomba’ olduğu sanıldı. Cemaat tarafından etkisiz hale getirilen kişi polis tarafından gözaltına alındı ve cemaat bomba ihtimaline karşı tahliye edildi. Cemaat canlı bomba olduğu düşünülen adamı linç etmeye kalktı.

GÖRGÜ TANIĞI: HOCAYI REHİN ALDI, SARI KABLO VARDI...

Bir görgü tanığının anlattıklarına göre olay şöyle yaşandı:

Hocanın hutbe okuduğu sırada siyah giyimli sakallı bir kişi üzerinde bomba olduğunu ve kendini patlatacağını söyleyerek ayağa kalktı. Belinde sarı bir kablo sarılıydı. Hocayı rehin aldı, mikrofonu eline alıp göğsünü açarak üzerinde bomba olduğunu ve patlatacağını söyleyip dua okudu.

Vatandaşların linç girişiminde bulunduğu söz konusu kişinin Mahmut K. olduğu öğrenildi.

Polis merkezine götürülen kişiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Kargaşa sırasında bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

ÜZERİNDEN EL YAPIMI PATLAYICI ÇIKTI

Adana’da Sabancı Merkez Camii’nde Cuma hutbesi okunurken üzerinde bomba olduğunu ve patlatacağını söyledikten sonra darp edilerek etkisiz hale getirilen şahsın üzerinden el yapımı boru tipi bomba çıktı.

Cuma hutbesi okunurken, din görevlisinin elindeki mikrofonu alarak üzerindeki bombayı patlatacağını söyledikten sonra camide bulunan güvenlik timleri tarafından etkisiz hale getirilen şahıs emniyete götürülürken, çıkışta cami cemaati tarafından da linç edilmek istendi.

Diyarbakırlı olduğu bildirilen Mahmut Kılıçarslan, Yarbaşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada yapılan incelemede şahsın üzerinde bilye ile etkisi arttırılan el yapımı boru tipi bomba çıktı.

SURİYE’YE 3 KEZ GİDİP IŞİD’E KATILDI İDDİASI...

Adana’da internet kafe işlettiği belirlenen Mahmut K.'nin 3 kez Suriye’ye geçip terör örgütü IŞİD’in Çeçen koluna katıldığı ileri sürüldü. Ailesinin Çeçen komutanlarla yaptığı görüşme sonucu Adana’ya getirilen Mahmut K.'nin Suriye’ye kaçınca ilgilenemediği internet kafenin de ailesi tarafından kapatıldığı öğrenildi.

’TEBLİĞ GÖREVİMİ YAPTIM’

Karakolda polislere ifade vermeyen Mahmut K. Adli Tıp Birimi’ne getirildi. Geniş güvenlik önlemi altında sağlık kontrolünden geçirilen zanlının camide dövülmesinden kaynaklanan vücudunda morluklar görüldü. Görevlilere ’Ben tebliğ görevimi yaptım. Orucum, bana bir şey yapmayın" diyen Mahmut K. Adana Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’ne film çekilmeye gönderildi. Mahmut K. sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanacak.

ATEŞLEME MEKANİZMASI YOK

Bu arada Mahmut K.'nin yaptığı el yapımı bombanın ateşleme mekanizmasının olmadığı ortaya çıktı. İmamın mikrofonunu aldıktan sonra kelime-i şahadet getiren Mahmut K.'nin gömleğini kaldırarak yaptığı bombayı göstermesi ve bombanın ateşleme mekanizmasının olmaması nedeniyle eylemini korku salmak için yapmış olabileceği üzerinde duruluyor.

IŞİD sempatizanı olarak değerlendirilen Mahmut K.'nin İstanbul AtatürkHavalimanı’ndaki canlı bomba saldırılarından etkilenerek eylemi bireysel olarak gerçekleştirmiş olabileceği de vurgulandı.

MUMLA MI HAZIRLADI?

Anadolu Ajansı'nın haberinde ise Mahmut K'nin eylemi, üzerine bağladığı bomba düzeneği şeklindeki borulara mumlar yerleştirerek yaptığı belirtildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler