HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da çocukları dilendirenler de çocuk çıktı

Adana'da kavşaklarda mendil satıp, dilenen çocuklara yönelik çalışma yapan 19'u Suriyeli 24 çocuk toplandı. Çocukları dilendirenlerin yaçca büyük çocuklar olduğu MOBESE kameralarında ortaya çıktı.

Adana'da çocukları dilendirenler de çocuk çıktı

Mobese kameralarındaki görüntülerde bu çocukları dilendirdiği ve ellerinden paralarını aldığı saptanan 7'si 18 yaşın altında olan Türk ve Suriyeli 8 genç de gözaltına alındı.

BAŞKA ÇOCUKLAR TARAFINDAN KULLANILIYORLAR

Çocuk ve Asayiş Şube müdürlükleri, şehrin cadde ve kavşaklarını işgal edip, trafiği ve kendi can güvenliklerini tehlikeye düşürerek para toplayan çocuklara yönelik çalışma yaptı. Yaklaşık 10 gün süren çalışmalarda, mendil satan, cam silip para dilenen çocukların, kendilerinden büyük olan başka kişiler tarafından kullanıldığı belirlendi. Mobese kameralarının elde ettiği görüntüler de incelendi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Dilenci çocuklar ve dilendirenlerin belirlenmesinin ardından harekete geçen Çocuk ve Asayiş Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, merkezi bölgelerdeki kavşaklarda dilenen 19'u Suriyeli 24 çocuğu topladı. Çocukları dilendirip topladıkları paralara el koyduğu ortaya çıkan 1'i Türk, 7'si Suriyeli toplam 8 kişiyi de gözaltına aldı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen dilenci çocuklar ailelerine teslim edilirken, onları dilendiren gençler ise 'Çocuk istismarı ve zorla dilendirmek' suçlarından adliyeye sevk edildi. (DHA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler