HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da ilk darbe girişimi davası açıldı

ADANA'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında 2 sanıklı ilk dava açıldı.

Adana'da ilk darbe girişimi davası açıldı

(DHA) - Şüpheliler hakkında savcı, terör örgütü üyeliği suçundan 10'ar yıl hapis cezası istedi.

Darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapmasında yaklaşık 700 kişi tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma yürüten savcılardan biriilk iddianamesini hazırladı. Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan FETÖ/ PDY raporuna da yer verdi. Raporda örgütün kuruluşu, amacı, finans ve istihbarat toplama gibi yöntemleri, hiyerarşik yapılanması ve haberleşme yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Savcı, örgüt üyelerinin Fethullah Gülen'in talimatı ile bylock isimli haberleşme programı kullandıklarını belirtti.

10'AR YIL HAPSİNİ İSTEDİ

Adana'da düzenlenen operasyonlarda tutuklanan polis memur Murat Eroğlu ile esnaf Ayhan Günbeyi'nin bylock programı kullandıklarının tespit edildiğini vurgulayan savcı, ayrıca Günbeyi'nin Adana Adliyesi'nde zabıt katibi olan kızı Meltem Günbeyi'nin evinde yapılan aramalarda Fethullah Gülen'in yazı ve kitaplarının ele geçirildiğini kaydetti. Her iki şüphelinin de nöbetçi mahkemedeki savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek, telefonlarında bulunan bylock programını kullanmadıklarını ve telefonlarına nasıl yüklendiğini bilmediklerini söyledikleri öğrenildi. Savcı, her iki şüpheli hakkında terör örgütü üyeliğinden 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler