HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da lüks sitede korkutan yangın

14'üncü katta mahsur kalan 16 yaşındaki Sema Güneş uzun süre kurtarılmayı bekledi

Adana'da 15 katlı lüks bir sitenin 9'uncu katında çıkan ve üst katlara sıçrayan yangın, itfaiye merdiveninin kısa kalması nedeniyle yaklaşık 1,5 saatte kontrol altına alınabilirken, 14'üncü katta mahsur kalan 16 yaşındaki Sema Güneş'in uzun süre kurtarılmayı beklemesi büyük korku yaşattı.

Pınar Mahallesi'ndeki Kaya Park Evleri B bloğun 9'uncu katındaki elektrik panosunda saat 13.30 sıralarında şase nedeniyle dumanlar yükseldiğini fark eden bina sakinleri durumu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bildirdi. Ancak kısa sürede alevler üst katlara sıçradı. Duman ve alevler nedeniyle bina tahliye edilirken 14'üncü katta oturan Sema Güneş, çıktığı balkonda mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın uzun süre kontrol altına alınamadı. Alevlerin 14'üncü kata kadar ulaşması nedeniyle balkonda mahsur kalan Sema Güneş'in kurtarılması için büyük çaba sarf edilirken korku ve panik yaşandı. İtfaiyenin 14'üncü kata kadar uzanan merdiveni olmadığı için binaya giren CANKUR ekipleri daireye alevler ulaşmadan kapıdan girip genç kızı binadan çıkarttı. Güneş ile birlikte 4 kişi dumandan etkilenerek ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Yangında yaklaşık 1,5 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Can kaybının yaşanmadığı yangında büyük maddi hasar meydana gelirken soruşturma başlatıldı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler