HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adıyaman'da polis merkezine silahlı saldırı, halk elinde sopalarla sokağa döküldü

Adıyaman’da, gündüz saatlerinde esnaftan haraç isteyen grup ile esnaflar arasında 8 kişinin yaralandığı 10 kişinin ise gözaltına alındığı kavga gece saatlerinde de sürdü.

Kavgaya karışan şahıslar polis merkezine saldırdı. Haraç isteyen gruba tepki gösteren mahalleli de sopalar, kazma ve küreklerle sokağa döküldü. Polis ekipleri havaya uyarı ateşi açtı.

Fatih Mahallesi Fatih Camii yakınlarında esnaflardan haraç isteyen şahıslar ile esnaflar arasında gündüz saatlerinde silahlı, sopalı, bıçaklı ve taşlı kavga yaşandı. Yaşanan kavgada 8 kişi yaralandı, 10 kişi ise gözaltına alındı.

Olaylar gece boyu da devam etti.

Fatih Mahallesi Sakarya Caddesi'nde toplanan esnaf yakınlarına karşıt gruptan birkadın, silahla ateş edeceği sırada linç edilmek istendi. Güvenlik önlemi alan polisekipleri, elinden silahını aldıkları kadını linç edilmekten kurtardı.

İHA'nın haberine göre ise haraç istedikleri iddia edilen kalabalık bir grup Fatih Mahallesinde bulunan polis merkezine pompalı av tüfeği ve taşlarla saldırdı. Polis telsizlerinden saldırıya uğradık anonsları gelmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

AA'nın haberine göre ise bir evden açılan ateşte Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bahçesindeki ağaçlara saçmalar isabet etti. Olayın ardından eve operasyon düzenlendi.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Mahalleli ellerine aldıkları, sopa, kazma, kürek, taş ve kesici aletlerle sokağa dökülerek esnaftan haraç isteyen grubu yakalayıp linç etmek istedi.

Caddeye bağlı sokaklardan çok sayıda silah sesinin duyulduğu mahallede, polis havaya uyarı ateşi açtı, tarafları yatıştırmak için diyafonla anons yaptı.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, esnafı ve yakınlarını kıraathaneye toplayarak, uzun süre ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 4 saatlik görüşmenin ardından kalabalığı sakinleştiren Salmaner, ekiplerin mahallede güvenliği sağlayacağını aktardı.

Olayların ardından 3 pompalı tüfeğe el konuldu, 2 kişi gözaltına alındı.

ESNAFTAN HARAÇ İSTENİYOR İDDİASI

Bu arada, kavgaya karışan grubun, esnaftan sürekli "haraç" istediği, bazı esnafın bunu verdiği ileri sürüldü. Gündüz çıkan kavganın da bir çocuğun "haraç" almak için yanına gittiği esnaf tarafından darp edilmesinden kaynaklandığı iddia edildi.

Polis ekipleri, başta Fatih Mahallesi Sakarya Caddesi olmak üzere çevrede güvenlik önlemi aldı. (AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler