HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AFAD, kahreden görüntüleri dağıttı

AFAD, Şemdinli ilçesine bağlı Yukarı Kayalar köyü Mağaraönü mezrasında bir ahırın üzerine çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 2 kişinin arama kurtarma görüntülerini basına dağıttı.

AFAD, kahreden görüntüleri dağıttı
Bir süre önce meydana gelen olayda, tarım ve hayvancılıkla uğraşan 6 çocuk babası İdris Kaya ve İran uyruklu Muhammet, içinde bulundukları ahırın üzerine çığ düşmesi sonucu çığ altında kalmıştı. Jandarma ve köylüler tarafından yapılan arama ve kurtarma çalışmalarına rağmen uzun süre iki kişiye ulaşılamamıştı. Hakkari Valiliği'nin devreye girmesiyle Hakkari AFAD’tan 6 kişilik ekip Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan görevlendirilen helikopterle bölgeye indirilmiş, jandarma ve köylülerin de desteği ile sürdürülen 3 günlük arama çalışmalarının ardından önce İdris Kaya'nın, ardından da İran uyruklu Muhammet’in cesedine ulaşılmıştı.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/cig-faciasi-cig-fotograflari-basina-dagitildi/11268/1236007/)
Zorlu doğa koşullarına meydan okuyan AFAD ekibi, tüm bu zorlukları saniye saniye görüntüledi.
Cesetlerin 4,5 metre derinlikteki kar yığınlarının altında bulunduğu belirtilirken, çıkartılan cenazelerin üzerlerini açan Kaya ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Çıkartılan cesetlerin sac ve yakıt bidonlarından yapılan sedye ile taşınması ise dikkat çekti. (İHA)

En Çok Aranan Haberler