HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afyon'da uzaylı paniği

Dünya Kupası maçı seyrederken köyün yakınlarına düşen parlak cismi gören Seyman kardeşler ‘köyü uzaylılar bastı’ sanarak kelime-i şehadet getirdi.

Afyon'da uzaylı paniği

Bugünlerde Afyon’un Sandıklı ilçesine bağlı Nasuhoğlu köyünde ilginç bir tartışma yaşanıyor. 55 haneli köyde herkesin konuştuğu tek konu göktaşı, uzay cisimleri ve UFO’lar... Tartışmanın fitilini ateşleyen ise Nasuhoğlu köyünde yaşayan Hüseyin ve Ahmet Seyman kardeşler oldu. İnşaat işçiliği yapan iki kardeş, 18 Haziran gecesi saat 02.00’de parlak beyaz bir cisim gördüklerini, gözlerini kamaştıran cismin Azat mevkine düştüğünü iddia ettiler. İki kardeş ilk anda gördükleri cismin UFO olduğuna kanaat getirdiler. Fısıltı gazetesi köyde kulaktan kulağa yayılmaya başlayınca ahalide telaş başladı. Milliyet'in haberine göre, TÜBİTAK’ın Saklıkent’te bulanan gözlemevi kameralarına yansıyan görüntüler sayesinde Nasuhoğlu köyüne düşen cismin göktaşı olduğu anlaşıldı. Nasuhoğlu sakinleri ise önce telaşa, şimdilerde ise tartışmaya neden olan göktaşının nereye düştüğünü bulmaya çalışıyorlar.

“KELİME-İ ŞEHADET GETİRDİM”

Parlak cismin düştüğü sırada Dünya Kupası maçını izlediğini dile getiren Hüseyin Seyman, “Bir ara balkona çıkmıştım. Parlak bir cisim gördüm. Korkup balkonun köşesine saklandım. Kelime-i Şehadet getirmeye başladım. Hayatımda ilk kez böyle bir olaya şahit oluyordum. İçimden ‘UFO’lar köyü bastı’ diye geçirdim. Sanırım göktaşı düşmüş. Aradık ama şu ana kadar bir izine rastlayamadık” dedi.

''UZAYLILAR BASTI SANDIM''

Olayın bir diğer görgü tanığı olan Ahmet Seyman ise “Tek başıma kahvehanenin önünde duruyordum. Beyaz bir ışık gördüm. İki dakikaya kalmadı, ufaktan bir patlama sesi geldi. Ben diyeyim 3, siz deyin 5 kilometre ötemize düşen parlak bir cisimdi.?Çok korktum. Cismin ışığı o kadar parlaktı ki, besmele çekip, kelimeişehadet getirmeye başladım. O an yaşadığım şok ile uzaylıların köyü bastığını düşündüm” diye konuştu.

KARDEŞLERDEN BAŞKA GÖREN YOK

Nasuhoğlu Köyü eski Muhtarı Mehmet Ertuğral ise göktaşı düştüğüne yönelik söylentilere karşı çıktı: “Köyde yaşayan Seyman kardeşler ışık ve parıltı gördüklerini söylediler. Göktaşı olsa yerde çukur açması gerekir. Köyün çevresinde oluşan bir çukur bulamadık. Kaya parçası da yok. Gece çok parlak beyaz bir ışığı kardeşlerden başka gören olmamış. Nasuhoğlu, tarım, hayvancılıkla uğraşan insanların yaşadığı sakin bir yerdir. Daha önce böyle bir olaya şahit olmadık. Bu işi ancak bilim insanları çözer.”

TÜBİTAK KAYDETTİ

Afyonkarahisar civarına düştüğü tahmin edilen gök taşının görüntüsü, TÜBİTAK’ın AntalyaSaklıkent’teki yerleşkesinin güvenlik
kameralarınca kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler