HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağrı'da evler sular altında kaldı

Ağrı’nın Patnos ilçesinin Doğansu köyünde yağan yağmur ve karların erimesi sonucu birçok ev sular altında...

Ağrı'da evler sular altında kaldı

Ağrı’nın Patnos ilçesinin Doğansu köyünde yağan yağmur ve karların erimesi sonucu birçok ev sular altında kaldı. Vatandaşların yardımına özel idare ve karayolları ekipleri koştu.

Hava sıcaklığının mevsim şartlarının üstünde seyretmesi sonucu yağan yağmur ve kar sularının erimesi ilçenin bazı bölgelerinde sel oluşmasına neden oldu. İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Doğansu köyünde yaklaşık 15 ev su altında kaldı, vatandaşların ilçe özel idaresini araması sonucu ekipler selin olduğu bölgeye intikal etti. Bölgenin karayollarına ait olması sebebi ile karayollarından izin alındıktan sonra asfalt yarılarak karşı taraftaki boşluğa suyun akıntısı verildi.

PATNOS, MALAZGİRT KARAYOLU YAKLAŞIK 2 SAAT ULAŞIMA KAPATILDI

Açılan yola 2 adet binlik Korige boru atıldı. Patnos, Malazgirt karayolunun da yaklaşık 2 saat ulaşıma kapatıldığı görüldü. Patnos Özel İdaresi Müdürü Gündoğdu, dün gece gelen bilgiler doğrultusunda selin oluştuğu yere geldiklerini, şiddetli yağmur nedeniyle çalışmakta zorluk çektiklerini ancak sabah çalışmalara başladıklarını söyledi.

Karayolları Patnos Şefi Nasır Açık ise özel idaresi ekipleriyle koordineli bir çalışma yaparak selin olduğu bölgeye geldiklerini, o bölgede yolu yarıp su tahliyesi için borular yerleştirdiklerini suyu en kısa sürede tahliye edip yolu ulaşıma açacaklarını kaydetti.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler