HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Aile görünümlü' kapkaççılar

Lise öğrencisinin elindeki cep telefonunu "Kuzenimi arayabilir miyim?" diyerek aldıktan sonra otomobille olay yerinden kaçtıkları ileri sürülen şüpheliler hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'Aile görünümlü' kapkaççılar

Adana'da, yolda yürüyen 15 yaşındaki A.Ş. adlı lise öğrencisinin elindeki cep telefonunu "Kuzenimi arayabilir miyim?" diyerek aldıktan sonra otomobille olay yerinden kaçtıkları ileri sürülen 1'i kadın 3 şüpheli hakkında 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Çukurova İlçesi Beyazevler Mahallesi'nde oturan lise öğrencisi A.Ş., 31 Ocak 2014'te, yolda yürürken yanına yaklaşan plakasız otomobildeki 1'i kadın 3 kişi, önce öğrenci yurdunun adresini sordu. Sonra da içlerinden biri kendi cep telefonlarının şarjının bittiğini belirterek "Senin telefonunla kuzenimi arayabilir miyim?" dedi. A.Ş.'nin elindeki telefonu alan şüpheliler, hızla olay yerinden ayrıldı. A.Ş. de olayı polise bildirdi. Kentin değişik semtlerinde başka benzer olaylar da yaşanması üzerin polis çalışma başlattı. Verilen eşkallere uygun şüphelileri takibe alan polis, merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'nde bir kadının cep telefonunu alıp kaçmaya çalışan 30 yaşındaki Ufuk Emre ile 20 yaşındaki Emine Karasakal'ı yakaladı. Üzerlerinde çalıntı olduğu ileri sürülen cep telefonu da çıkan şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Birlikte hareket ettikleri anlaşılan 23 yaşındaki Mert Olgunoğlu. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"ARAÇ KİRALIKTI"

Şüphelilerden Emine Karasakal, nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde "Ben Ufuk ile birlikte yaşıyorum. Mert de Ufuk'un arkadaşıdır. Ufuk'un kiraladığı araç ile ben Ufuk ve Mert gezerken Beyazevler Mahallesi'nde bir çocuk gördük. Mert telefon ile arama yapıp yapamayacağını sordu. Çocuğun telefonunu aldı, Ufuk da aracı sürdü" dedi.

"PARAYA İHTİYACI OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Ufuk Emre de ifadesinde şunları anlattı:

"Mert olay tarihinden önce evime geldi. Paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de Emine'nin hamile olduğunu, bizim de paraya ihtiyacımız olduğunu söyledim, ayrıldık.Mert, 1 saat sonra araçla geldi elinde de cep telefonu vardı. 'Bak bir şey olmadı' dedi. Sonra da 'Telefon isteyeceğiz. Ardında da araçla kaçacağız' dedi. Hep birlikte dışarı çıktık, Beyazevler Mahallesi'nde çocuğu gördük. Mert çocuğa adres sordu. Çocuk adresi tarif etti. Ardından da telefonunu istedi. Çocuk 'Kontörüm yok' dedi. Bu kez de Mert 'Ödemeli arayabilir miyiz?' dedi. Çocuk iyi niyeti ile telefonu verdi. Ben de aracın gazına bastım."

DAVA AÇILDI

Cumhuriyet Savcısı, A.Ş.'nin telefonunu çalınmasıyla ilgili soruşturmasını tamamladı. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, tutuklu sanıklar Emine Karasakal ile Ufuk Emre ve Mert Olgunoğlu hakkında 'elde veya üstte taşınan eşyayı özel beceri ile almak suretiyle hırsızlık' suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası istendi.

2 KIZIN DAHA CEP TELEFONUNU AYNI ŞEKİLDE ALDILAR

Şüphelilerin, özellikle pahalı cep telefonlarını tercih ettikleri, güven sağlamak için de kendilerini evli çift gibi gösterdikleri ileri sürüldü. Yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak olan sanıkların, benzer şekilde liseli kızlar B.S. ile G.G.'nin cep telefonlarını hırsızladıkları iddiasıyla açılan soruşturmalar ise devam ediyor.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler