HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Aile meclisi' kararı ile işlenen cinayete 5 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır'da, kuzenlerinin tecavüzü sonucu hamile kalan sonra da aile meclisi kararı öldürülen Hasret Daşlı cinayeti ile ilgili 5 sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi

'Aile meclisi' kararı ile işlenen cinayete 5 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın, 22'nci duruşmasında karar açıklandı.12 sanığın yargılandığı davada, mahkeme heyeti, firari sanık amca Garip Daşlı, tutuklu amca Habip Daşlı, tutuksuz yargılanan kuzenler Kamile Daşlı, Enver Daşlı ve Yemlihan Daşlı hakkında 'iyi hal' indirimi uygulamaksızın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Duruşmada, Hasret Daşlı'nın öldürülme kararının çıktığı 'Aile meclisi' toplantısına katıldıkları iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar; Özcan Daşlı, Serhildan Daşlı, Sema Daşlı, Songül Daşlı, Mehmet Daşlı, Hori Daşlı ve Ramazan Daşlı ise kanıt yetersizliğinden beraat etti.

Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında söz alan sanıkların avukatlarından Sürat Aktağ, Daşlı'nın planlanarak öldürülmediğini öne sürerek, "Birini öldürmek için Diyarbakır'dan Batman'a getirmem. 'Daha güzel' olan Dicle Nehri var" dedi. Akdağ, öldürülen Hasret Daşlı'yı suçlayarak, "Hasret Daşlı'nın 2 yılı aşkın evlilik tecrübesi var. İki kuzeni ile cinsel ilişkiye giriyor. Eğer maktüle sağ olsaydı bugün sanık olarak hakim karşısında olacaktı" dedi. Sanık avukatlının bu savunmalarına müdahil avukatlar tepki gösterdi.

"İNDİRİM UYGULANMAMASI YERİNDE BİR KARAR"

Davaya müdahil olan Batman Barosu avukatlarından Kemal Üner kararı değerlendirirken, mahkemenin kısmen de olsa katıldıkları bir karar verdiğini söyledi. Üner, şöyle konuştu:

"Hasret Daşlı cinayeti, cinsel istismar ve cinsel saldırıyla ilgili diğer sanıklara da ceza verilmesini özellikle vurguladık. Ama, mahkeme heyeti herhalde yeterli delil bulmamış ki diğer sanıklara bu suçlardan ceza vermedi. Yine kararda sanıkların 'İyi hal' indirimi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet alması olumludur. Ancak tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmamasına anlam veremedik. Madem ağırlaştırılmış müebbet kararı veriliyor, o zaman bu insanları neden yakalamıyoruz."

"İNFAZI AMCA GERÇEKLEŞTİRMİŞ"

Hazırlanan iddianamede, öldürülen Hasret Daşlı'nın, kuzenleri Özcan Daşlı ile Serhildan Daşlı tarafından cinsel istismara maruz kaldıktan sonra hamile olduğunun ortaya çıkması üzerine 'Aile meclisi'nin, Yemlihan Daşlı ile Kamile Daşlı'nın önderliğinde toplanarak ölüm kararı aldığı savunuldu. İddianamede, alınan karardan sonra amcalar Garip Daşlı ile Habip Daşlı, oğulları Özcan Daşlı ile Serhildan Daşlı ve Hasret Daşlı'yı Batman Çayı'na götürdüğü, amca Garip Daşlı'nın genç kızı boğarak öldürdüğü "İnfazı amca Daşlı'nın suda boğmak suretiyle gerçekleştirdiği" ifadelerine yer verildi.

/


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler