HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akılalmaz dolandırıcılık

Okullardaki klimalara ücretsiz bakım yapacağız diye söküp aldılar, satıp parasıyla Uludağ'da tatil yaptılar.

Akılalmaz dolandırıcılık

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gidip adını açıklamak istemeyen bir hayırseverin okullardaki klimaların bakımını yapmak istediğini belirten bir kişi, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönlendirildi. Aksu’da 5 okuldan söktükleri 45 klimayı ikinci el eşya alan mağazalara satan 3’ü kadın 7 kişi, kazandıkları parayla Uludağ’a tatile gitti.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/uludag-keyfi-kisa-surdu--okullari-dolandirip-uludagda-tatile-gittiler/7121/183034/sayfa/1/)

Geçen hafta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giden 25 yaşındaki Ramazan S., adını açıklamayan bir hayırseverin okullarda bulunan klimaların tamir ve bakımlarını yaptırmak istediğini, çok eski klimaların yerine ise yenilerini alacağını söyledi. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, hayırsever adına geldiğini sandığı Ramazan S.’yi, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Buraya giden Ramazan S., ilçedeki 5 okulun müdürüyle okulları tek tek gezip, yanında bulunan sözde tamirci arkadaşlarıyla birlikte 45 klimanın hem iç hem de motor ünitesini sökerek, sözde tamir ve bakım yaptırmaya götürdü.

Bir hafta sonra klimaların geri gelmemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan eğitimciler, polise başvurdu. Aksu Emniyeti Asayiş Büro Amirliği ekipleri, zanlıların lüks bir minibüsle Uludağ’da tatil yaptıklarını belirledi. Polis, Ramazan S.’nin yanı sıra 21 yaşındaki Elif S., aynı yaştaki Hüseyin Ö., Gökhan Ç., 20 yaşındaki Özge Ş., aynı yaştaki Adnan T. ve Rukiye T.’yi gözaltına aldı. Tatilde bol bol fotoğraf çektiren şüphelilerin, klimalar önünde zafer işareti yaparak poz verdiği de görüldü.

Antalya’ya getirilen şüpheliler, ilk sorgularında klimaları ikinci el spot mağazalarına sattıklarını söyledi. Polis dolandırıcıların gösterdiği mağazalarda bulunan klimaları topladı. Bazıları ev ve işyerlerine satılan klimalar da satıldıkları yerlerden söktürülüp okullara iade edilmek üzere alındı.

Polis yaptığı araştırmada, şüphelilerden Ramazan S.’nin asker firarisi olduğunu ve anneannesinin de gasp suçundan da arandığını belirledi. Şüphelilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği açıklandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler