HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alanya’da 150 polisle fuhuş operasyonu

Para karşılığı erkeklere pazarlandıkları belirlenen yabancı uyruklu 22 hayat kadını tacirlerin elinden kurtarıldı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde 150 polisin katılımıyla 8 otel ve 16 adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda ikisi kadın 17 kişi gözaltına alınırken, para karşılığı erkeklere pazarlandıkları belirlenen yabancı uyruklu 22 hayat kadını ise tacirlerin elinden kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekipler ilçede fuhuş yaptıran bir çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, son olarak Antalya, Manavgat ve Alanya'da polis helikopterinin de kullanıldığı operasyonu Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Turhan yönetti.

ŞAFAK OPERASYONU

"Şafak operasyonu” adı verilen operasyon kapsamında ilçede bulunan 16 ev ve 8 otele 150 polisin katılımıyla eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda yabancı uyruklu 22 hayat kadını sürüklendikleri fuhuş batağından kurtarılırken,yabancı uyruklu bu kadınları zorla erkeklere pazarladıkları belirlenen yabancı uyruklu kadınlar Zhasman A.(27) ve Beyhan A.(36) ile birlikte M.G.(26), İ.D.(35), M.G.(35),S.K(31), T.A.(33), M.A.(56), H.C.(31), C.Y.(30), A.A.(41), L.A.(43), K.Ö.(29), O.G.(41), Ö.A.(26), H.Ç.(28), B.B.(35) adlı zanlılar gözaltına alındılar.

Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait mermilerle 5 gram esrar maddesi ile kadınların pazarlandığı cetele defteri ele geçirildi. Ek gözaltı süresinin tamamlanmasının ardından yabancı uyruklu 22 kadın, Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, 2'si kadın 17 zanlıdan biri emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 16 zanlı ise sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında "insan ticareti ve fuhuş" suçlarından adliyeye sevk edildiler.

Aynı operasyon kapsamında haklarında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan 5 kişinin ise daha önce yakalanarak çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandıkları öğrenildi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler