HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alanya'daki yangında 7 işyeri yandı, 15 işyeri zarar gördü

Alanya'da dün gece çıkan yangının 3 katlı bir işyerinin orta katında başladığını söyleyen Kaymakam Hasan Tanrıseven, "Yangında 7 işyeri tamamen kül olurken, 15 işyeri de zarar gördü" dedi.

Alanya'daki yangında 7 işyeri yandı, 15 işyeri zarar gördü

Alanya'da turistik mağazaların bulunduğu Bankalar Caddesi'nde saat 01.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyerek birçok işyerine sıçrayan yangına, Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyesi ekipleri müdahale etti. İşyerlerini alevler içinde görenler kendi çabalarıyla yangına müdahale etmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri yanan ve çoğunluğu giyim ve hediyelik eşya satılan işyerlerine kepenkleri kapalı olması nedeniyle müdahale etmekte zorlandı. Çevredekilerin de yardımıyla kepenklerin kırılmasının ardından ekipler yangına müdahale edebildi.

'YANDAKİ İŞYERLERİNE DE SIÇRADI'

Olayın ardından işyerleri yanan esnaf zarar görmeyen eşyaları dükkanlarından kurtarmaya çalıştı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, esnafa geçmiş olsun temennisinde bulundu. Yangının 3 katlı bir işyerinin orta katında başladığını söyleyen Kaymakam Tanrıseven, "Yanıcı maddelerin fazla olması nedeniyle alevler kısa sürede büyüdü ve yandaki işyerlerine de sıçradı. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına anında müdahale etti. Ekipler, çoğunluğu giyim ve hediyelik eşya satılan işyerlerindeki yangına, demir kepenklerinin kapalı olması nedeniyle müdahale etmekte zorlandı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında 7 işyeri tamamen kül olurken, 15 işyeri de zarar gördü" dedi.

Kaymakam Tanrıseven, emniyet ve itfaiye ekiplerinin olayla ilgili inceleme ve çalışmalarının devam ettiğini, maddi zararın yapılan incelemelerin ardından netleşeceğini kaydetti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler