HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aldattı, 300 bin lira tazminat ödeyecek

Mahkeme, eşini başka bir kadınla aldatan ve çocuk sahibi olan kocanın 300 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

Aldattı, 300 bin lira tazminat ödeyecek

Büyükçekmece Aile Mahkemesi, Amasya'da yaşayan kadının, İstanbul'da ev tuttuğu yabancı uyruklu bir kadınla kendisini aldattığı ve kadından bir çocuk sahibi olduğunu öne sürdüğü kocasından boşanmasına karar vererek, kocanın eşine 300 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Amasya Barosu'na bağlı avukatlardan Filiz Sözen tarafından, davacı kadın B.S. adına Büyükçekmece Aile Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, B.S'nin 3 Kasım 1990'da davalı S.S. ile evlendiği ve bu evlilikten 2 çocukları olduğu belirtilerek, evliliğin ilk senesinin ardından problemlerin baş göstermeye başladığı ve davalı eş S.S'nin, eşine karşı sadakat yükümlülüğünü yerine getirmediği aktarıldı.

Dilekçede, S.S'nin eşini 10 yıla yakın bir süredir Lominika N. J. isimli yabancı uyruklu bir kadınla aldattığı ve bu ilişkiden de bir çocuğunun bulunduğu ileri sürüldü.

Davalı S.S'nin beraber yaşadığı kadına ev aldığı, kadını sigortalattığı ve sürekli tatile götürdüğü bildirilen dilekçede, B.S'nin ise 20 yılı aşkın süredir evli olmasına rağmen, çocuklarıyla beraber ellerine verilen birkaç lira ile avutulduğu savunuldu.

"Yıllarca aldatıldığını fark etmedi"

Davacı B.S'nin yıllarca aldatıldığını fark etmediği, evine, çocuklarına, eşine bağlı olduğu, aldatma durumunun ortaya çıkmasıyla ağır bunalımlar yaşadığı aktarılan dilekçede, "Bu olayla beraber büyük oğlu üniversiteyi, küçük oğlu ise liseyi bırakarak, eğitim hayatlarına son vermişlerdir. Tüm aile olaydan derinlemesine elem ve ıstırap duymuşlardır" ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, B.S'nin aldatıldığını öğrendikten sonra eşinin ilişkisi bulunan yabancı uyruklu kadınla karşılaştığında darbedildiği ve bu olayla ilgili ayrı bir dava açıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Müvekkil yıllardır aldatılmış, kadınlık onuru incitilmiş, bu da yetmemiş gibi diğer kadın tarafından şiddete maruz kalmıştır. Bu durum neticesinde, evlilik birliği temelinden ağır bir şekilde zedelenmiş, eşlerin artık bir arada kalmalarının hiçbir yararı kalmamıştır."

Boşanma ve tazminat talebi

Davalı eş S.S'nin bu süreç içinde mal kaçırma ihtimalinin yüksek olduğu ve B.S'nin gelecekteki mağduriyetine sebebiyet vereceği ihtimaline karşı mahkemenin ihtiyati tedbir kararı vermesi istenen dilekçede, tarafların zina, hayata kast, onur kırıcı davranış, şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebiyle boşanmalarına karar verilmesi talep edildi.

Müşterek çocukların velayetinin anneye bırakılması, duyulan acı ve elem nedeniyle davalı aleyhine 150 bin maddi ve 350 bin de manevi olmak üzere toplam 500 bin lira tazminata hükmedilmesi talep edilen dilekçede, ayrıca 4 bin lira tedbir nafakası, çocuklar için her ay 2'şer bin liralık iştirak nafakası ve davacı B.S. için de her ay 6 bin liralık yoksulluk nafakası verilmesi istendi.

Avukat Sözen, mahkemeye delil olarak da Lominika N. J. ve çocuğuyla çekilmiş fotoğraflar, banka, tapu kayıtları, iş yeri hesap defterleri ve havale kayıtlarını sundu.

300 bin lira tazminat

Yapılan duruşmayla davayı karara bağlayan Büyükçekmece 1. Aile Mahkemesi hakimi Nermin Sürücü, tarafların boşanmasına karar verdi.

100 bin lira maddi, 200 bin lira manevi olmak üzere toplam 300 bin lira tazminatın davalı S.S'den alınarak davacı B.S'ye verilmesine hükmeden hakim Sürücü, ayrıca çiftin 18 yaşından küçük müşterek çocuğunun velayetinin anneye verilmesini, çocuk için aylık 200 lira, anne için aylık 300 lira tedbir nafakası ödenmesini ve kararın kesinleşmesinin ardından çocuk için ödenecek nafakanın 500 liraya çıkarılmasını da kararlaştırdı. (AA)

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler