HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alevler, Ayvalık'ta 12 hektar makiyi küle çevirdi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde çıkan yangında ve halen söndürülemedi.

Alevler, Ayvalık'ta 12 hektar makiyi küle çevirdi

Karadan müdahale mümkün olmazken 5 saat boyunca havadan yapılan söndürme çalışmaları ise havanın kararmasıyla sona erdi. Alevlerin rüzgarın etkisiyle daha da büyüdüğü bildirildi.

Bugün saat 16.00 sıralarında, Çakmak Mahallesi, Uzunburun Mevkii'ndeki makilik alanda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevlerin, Ayvalık Belediyesi Taş Kırma Tesisi ve tarım arazilerine doğru ilerlemesi yürekleri ağza getirdi. Bölgeye, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Edremit ve Ayvalık Orman İşletme Müdürlükleri bünyesinde konuşlu bulunan 1'er helikopter, 1'i Ayvalık Orman İşletme Müdürlüğü, 3'ü itfaiyeye ait 4 arazöz ile Ayvalık Belediyesi'ne 3 dozer sevk edildi. Sarp arazide dozerler yolu açarak yangının önünü kesmeye çalışırken, alevlere karadan arazözlerle müdahale mümkün olmadı. İki helikopter pek çok kez sorti yaparak hava kararmadan 4 saatlik bir çaba sonucunda alevleri kontrol altına aldı. İlk belirlemelere göre 12 hektarlık makilik alan küle döndü.

CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de olay yerine gelip, yangın hakkında bilgi aldı, söndürme çalışmalarını yönlendirdi. Ancak yangın kısa bir süre sonra tekrar alevlenip, geniş bir alana yayıldı. Ancak, havanın kararmasıyla havadan, arazinin sarp olması nedeniyle de ararzözlerle müdahale yapılamazken iş makineleri ile yangının önüne geçilmeye çalışıldığı bildirildi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler