HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alkol varsa ‘rıza’ da var

Evine gittiği öğretmenin ‘taciz’ iddiasıyla şikâyetçi olduğu evli adam, beraat etti. Gerekçe, ikilinin birlikte alkol alması, sohbet etmesi, kadının cinsel davranışlara rıza göstermesi.

Alkol varsa ‘rıza’ da var

Bir nakliye firmasında bilgisayar teknisyeni olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası M.A. (32), İngilizce dersi almak için, internet üzerinden öğretmen N.B. (39) ile irtibata geçti. Kadın öğretmen, ders için M.A.’yı Kadıköy’deki evine davet etti. M.A., 5 Ocak 2011 gecesi N.B.’nin evine gitti.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, ertesi gün Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden N.B., kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla evine gelen M.A.’dan şikâyetçi oldu. N.B., savcılık ifadesinde şu iddialarda bulundu:

‘EVRAK ALACAKTI’

“Saat 23.15 sıralarında evime geldi. Fabrika yönetimi belgeler istemiş. Ben de bu belgeleri hazırlamıştım. Sadece evrakları almaya gelmişti. Bir süre sohbet ettik. Ben zaten arkadaşlarımla alkol almıştım. Masada alkol vardı ve ona da ikram ettim. Birlikte alkol aldık. Bir süre sonra, ‘Alkol aldım. Araba kullanamam, burada kalayım’ dedi. Ben de kabul ettim ve salonda yatak hazırladım. Yatak hazırlarken arkamdan gelerek beni çekti. Kendisini ittim. Bağırıp çağırmaya başladım. ‘Defol git’ dedim ve o da gitti.”

‘KENDİ İSTEDİ’

M.A. ise ifadesinde, N.B.’yle kendi isteğiyle birlikte olduklarını ileri sürdü. M.A., ifadesinde şu iddialarda bulundu: “N.B. beni arayıp ücret konusunda anlaşabileceğimizi belirterek beni ders için evine çağırdı. Beni mutfağa davet etti. Muhteşem bir masa hazırlamıştı. Masaya oturduk ve alkol almaya başladık. N.B., istersem geceyi orada geçirebileceğimi söyledi. Yatak hazırladı. Bu sırada aramızda duygusal yakınlık oldu ve seviştik. Daha sonra N.B. benden 500 lira istedi. ‘Bu ne parası’ deyince de, ‘Rakı ve sofranın fiyatını bilmiyor musun? Ayrıca ben sana diğer dersi de verdim. Bunların karşılığı’ dedi. Cinsel saldırıda bulunmadım.”

‘DAVET ÜZERİNE BERAAT’

Anadolu Adalet Sarayı 30’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde davada hâkim, M.A.’nın öğretmenin daveti üzerine evine gittiği, ikilinin bir süre sohbet ederek alkol aldıkları ve cinsel davranışlara öğretmen N.B.’nın rıza gösterdiği gerekçesiyle, M.A.’nın beraatına karar verdi.

‘RUHU SAĞLAM’

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı, M.A. hakkında basit cinsel saldırı suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Mahkeme, N.B.’yi ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Adli Tıp’tan gelen raporda, N.B.’nin ruh sağlığının bozulmadığı belirtiliyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler