HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Alkollü olmak cezai ehliyeti etkilemez'

14 yaşındaki M.Ş.'ye, alkollü olduğu sırada bıçak tehdidi ile tecavüz eden oto tamircisi 29 yaşındaki F.Y.'ye 42 yıl hapis cezası veren mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı.

Diyarbakır'da yanında çırak olarak çalışan 14 yaşındaki M.Ş.'ye, alkollü olduğu sırada bıçak tehdidi ile tecavüz eden oto tamircisi 29 yaşındaki F.Y.'ye 42 yıl hapis cezası veren mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı. Alkollü olmanın cezai ehliyeti etkilemeyeceği belirtilen kararda, sanığa üst sınırdan verilen cezanın 4 kez artırıldığı kaydedildi.

Diyarbakır'da oto tamirci dükkanı bulunan evli ve 2 çocuk babası F.Y., çırağı M.Ş.'yi bıçak tehdidi ile evine götürerek tecavüz ettiği gerekçesiyle 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargılama sırasında, olay günü çok sarhoş olduğunu ve hiç bir şey hatırlamadığını söyleyerek ceza indirimi isteyen M.Ş.'yi en üst sınırdan cezalandıran mahkeme, ceza oranını da 4 kez artırdı. M.Ş.yi toplam 42 yıl hapis cezasına çarptıran Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı.

ALKOLÜ KENDİ İRADESİ İLE ALDI

Sanığın olay anında alkollü olduğunun tarafların ifadelerinden anlaşıldığı belirtilen mahkeme kararında şöyle denildi:

"Her ne kadar sanık tüm aşamalarda alkollü olduğunu ve ne yaptığını tam hatırlamadığını söylemişse bile, alkollü olması cezai ehliyetini etkilemeyecektir. Çünkü sanığı kendisinin de tereddütsüz ikrarı ile alkolü kendi iradesi ile aldığı, eylemi gerçekleştirdiği sırada fiil ve davranışlarını kontrol edebilecek durumda olduğu sanık ve mağdur beyanları ile sabittir. Hal böyle iken sanığın ceza ehliyetini etkileyecek bir durum söz konusu değildir."

Gerekçeli kararda, sanığa verilen cezada herhangi bir takdiri indirim uygulanmadığı, üst sınırdan verilen cezanın, olayın vehameti nedeniyle 4 kez artırıldığı kaydedildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler