HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alzheimer hastası Fatma Nine, 24 saat sonra bulundu

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde, 24 saat önce ortadan kaybolan Alzheimer hastası 72 yaşındaki Fatma Ulusoy, 10 kilometre ilerdeki bir bahçede bitkin halde bulunarak, hastaneye kaldırıldı.

Alzheimer hastası Fatma Nine, 24 saat sonra bulundu

Nasıl kaybolduğunu hatırlamayan Ulusoy'un sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Hıdırbeyli Mahallesi'nde oğlunun yanında kalan, 3 çocuk annesi Fatma Ulusoy dün saat 13.00 sıralarında bir yakının düğününde yemek yedikten sonra ortadan kayboldu. Alzheimer hastası olan annelerinin kaybolduğunun farkına varan Halit Ulusoy, jandarma ve polise kayıp başvurusunda bulundu. Akşam saatlerinde Aydın İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin de devreye girmesiyle başlayan arama-kurtarma çalışmaları sabah saatlerine kadar devam etti. Jandarma, bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerinden Fatma Nine'nin Ortaklar Mahallesi yönüne gittiğini tespit etti. Bunun üzerine AFAD ekipleriyle birlikte aramalara devam edilip, bu bölgede yoğunlaşıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı özel eğitilmiş 'Hane' adlı arama-kurtarma köpeğiyle çalışmalara destek verdi. Ancak, tüm çabalara rağmen sonuç alınamadı.

UMUTLAR KESİLMİŞKEN BULUNDU

Tam umutların tükendiği bir anda jandarmaya gelen ihbar telefonu, ekipleri harekete geçirdi. Ulusoy'un ortadan kaybolduğu yere 10 kilometre mesafedeki bir incir bahçesinde çalışanlar tarafından bir ağacın altında bitkin halde bulunduğunun bildirilmesi üzerine, ekipler bu bölgeye gitti. Ekipler, tel örgülerle çevrili bahçeye girdiği, ancak çıkamayınca bir ağacın dibinde kaldığı belirlenen bitkin haldeki Ulusoy'u, jandarma aracına bindirerek, Germencik Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 24 saattir aç, susuz kaldığı için bitkin halde olan Ulusoy'un bulunmasıyla büyük sevinç yaşayan yakınları, hastaneye akın etti. Alzheimer hastası olan Ulusoy, nasıl kaybolduğunu hatırlamadığını, ancak sürekli yürüdüğünü söyledi. Ulusoy'un düşürdüğü sanılan cep telefonu ise bulunamadı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler