HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ambulans şoförüne biber gazlı kelepçeli müdahale

Zonguldak'ta, kent merkezindeki yolda TIR'ın geçişini sağlamaya çalışan polis ile bir an önce geçmek isteyen ambulansın şoförü 23 yaşındaki Orhan Özdemir arasında tartışma çıktı.

Ambulans şoförüne biber gazlı kelepçeli müdahale

ZONGULDAK, (DHA) - Tartışma büyüyüp arbedeye dönüşünce, içinde hasta bulunmayan ambulansın şoförü Özdemir'e biber gazıyla müdahale edildi. 4 polisin yere yatırıp kelepçe taktığı Özdemir'in omzu ve parmağı çıktı, 10 gün iş göremez raporu verildi. Polisin müdahalesi cep telefonu ile görüntülendi.

Bahçelievler Mahallesi Mehmetcik Caddesi'nde şehir merkezine giden TIR'ın geçişini sağlamak için trafiği durduran polis ekibi, karşıdan gelen 112 Acil Servis ambulansını da durdurdu. İçinde hasta bulunmayan ambulansın sürücüsü Orhan Özdemir, iddiaya göre beklemek istemedi ve TIR'ın yanından geçmek istedi. Polis ise buna izin vermedi. Özdemir ve polisler arasında tartışma çıkınca takviye ekip istendi. Polisler, Özdemir'i gözaltına almak istedi. Özdemir buna direnince arbede çıktı. Polislerin biber gazı sıkarak yere yatırdığı Özdemir, 4 polis memuru tarafından kelepçelendi. Bu sırada ambulansta bulunan iki hemşirede gözyaşları içinde "Yapmayın" diyerek polisleri durdurmaya çalıştı.

Polisin müdahalesi bir kişi tarafından cep telefonuyla görüntülenirken, görüntüde çevredeki vatandaşların polise tepki gösterdiği görüldü.

Polislerin ekip aracıyla karakola götürdüğü Özdemir, daha sonra sağlık raporu için Atatürk Devlet Hastanesi ek binasına götürüldü. Burada çekilen röntgende sağ omuz ve sağ el baş parmağında çıkık saptanan Özdemir, ambulansla aynı hastanenin ana binasına sevk edildi. Özdemir'e 10 gün iş göremez raporu verildi.

Aynı zamanda Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan ve Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı ile Sağlık Bakanlığı'na şoför olarak atanan Özdemir hakkında 'polise mukavemet' ve 'trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek' suçlarından işlem yapılacağı belirtildi. Vaka dönüşü mesai arkadaşlarıyla birlikte yemeğe giderken yaşanan olayda omzu ve parmağı çıkan Özdemir'in de polislerden şikayetçi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler