HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ameliyat günü terk edildi, pes etmedi kanseri yendi

Meme kanserine yakalanan Özgüney sol memesini aldırdığı gün eşi tarafından terk edildi. Doktorları, kanseri yenen kadına yapacakları estetik ameliyatlardan ücret almayacak.

Ameliyat günü terk edildi, pes etmedi kanseri yendi

Türkiye'nin ilk Meme Kanserli Hasta Kongresi, Antalya'da düzenlendi. Kongreye Türkiye ve dünyada meme kanseri konusunda tanınmış 18 uzman ile meme kanseri tedavisi görmüş hastaları katıldı. Antalya Meme Hastalıkları Derneği, Uludağ Üniversitesi ve Pittsburgh Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Meme Kanserli Hasta Kongresi'nde uzmanlar, Türkiye'de 1993'te 10 bin kadında meme kanserine rastlanırken, bu sayının 30 bine yaklaştığını belirtti.

DOKTOR BİLE ŞOKE OLDU

Kimya mühendisi 44 yaşındaki Kıymet Özgüney, kongreye katılan hastalardan yalnızca biriydi. 42 yaşında dördüncü evre meme kanseri olduğunu tesadüfen öğrendi. Mamografisi temiz çıktı ama göğsünde bir kitle hissedip ultrasona girince doktoru bile şoke oldu. Geç kalınmıştı ama o hiç vakit kaybetmeden tedavisine başladı. Göğsündeki üç tümör çok hızlı büyüyordu. Doktoru Antalya Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan'ın uyguladığı kemoterapiyle tümörlerden biri yok oldu. Diğer iki tümörü için ameliyat gerekiyordu. Şu anda 19 yaşında üniversiteye öğrencisi olan oğlu, annesine teşhis konulduğu zaman onu yalnız bırakmamak için üniversiteyi kazanmasına rağmen gitmemeyi tercih etti. 12 saat süren büyük bir ameliyat olduğu ve göğsünün alındığı gün ise eşi kendisini terk ederek sevgilisinin yanına İzmir'e gitti. Özgüney, "Önemli bir ameliyattı. Şu nada boşanma davamın sürdüğü eşim beni ameliyat masasında bıraktı, sevgilisinin doğum gününü kutlamak için İzmir'e gitti. Kemoterapi döneminde oğlum için ayakta durmaya çalışıyordum. Oğlumla daha çok kenetlendik." dedi. Memesinden dört kez ameliyat olan Özgüney'in sol göğsü ilk ameliyatta tamamen alındı. Şimdi doktorları plastik cerrah Gülsüm Tetik ve genel cerrah Nuray Ayper Öngen sağ göğsünü düzeltecek.

'DOKTORUM KARNIMI GERECEK'

17 kür kemoterapi ve 25 kür radyoterapiden sonra doktorları Tetik ve Öngen kendisine ödül olarak karın germe ameliyatı yapacak. Özgüney, "Bu kadar sıkıntının sonunda doktorum ücretsiz olarak karnımı gerecek. Oğlum ve doktorlarım sayesinde çok şey atlattım" diye konuştu. (sabah)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler