HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ankara'da fuhuş çetesi operasyonu

Sosyal paylaşım sitelerinden irtibat kurdukları yabancı uyruklu kadınları iş bulma vaadiyle Türkiye’ye getirip fuhuşa zorladıkları belirlenen şebekeye düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalarda bir şebekenin sosyal paylaşım sitelerinden irtibat kurdukları yabancı uyruklu kadınları iş bulma vaadiyle Türkiye’ye getirip, kadınları fuhuşa zorladığını belirledi. Yapılan tespitlerin ardından Mali Büro ekipleri Çankaya ve Keçiören başta olmak üzere 30 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda çete lideri Dursun U’nun da aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 3 adet değişik marka tabanca, 2 adet bilgisayar, 1 adet görüntü kaydetme cihazı, 5 adet kamera sistemi aparatı, 1 adet flash disk, 11 adet dolu fişek, 104 gram kokain, 46 adet extacy hap, 1 adet ses kayıt cihazı, 1 adet telsiz, 1 adet av bıçağı, 1 adet av tüfeği, 1 adet oluklu delici alet ve bayanlara ait kimlikler ele geçirildi.

Zanlıların yapılan sorguları sonucu çetenin 9 yabancı uyruklu ülkelerinden iş bulma vaadiyle getirilen kadının elini kolunun bağlayıp cinsel ilişkiye girdiği belirlendi. Şebekenin daha sonra kadınları para karşılığında masaj salonlarında ve değişik yerlerde fuhuşa zorladığı tespit edildi. Çetenin masaj salonlarında gizli kamera sistemi kurduğu ve burada yapılan faaliyetleri şantaj amaçlı kayıt altına aldığı belirlendi.

Şebekenin ağlarına düşürdüğü Türk vatandaşı 17 yaşındaki Ş.E’yi emekli öğretim üyesi olduğu öğrenilen Aydın D’ye taksitle sattığı ortaya çıktı. Aydın D.’nin 25 bin lira karşılığında satın aldığı genç kızın ilk taksidi olan 12 bin 500 lirayı peşin verdiği bildirildi. Polisin operasyonuyla çetenin elinden kurtarılan genç kız Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edildi.

Bir başka kadının ise bir taksicinin yardımıyla yaşlı bir adamın yanına bakıcı olarak verildiği tespit edildi. ‘Bana fuhuş yaptırıyorlar’ diyerek yaşlı adamdan yardım isteyen kadın, yaşlı adamın durumu polise bildirmesiyle çetenin elinden kurtuldu.

Polis sorguları tamamlanan zanlılardan 10’u serbest bırakılırken, aralarında emekli öğretim üyesi Aydın D. ve örgüt lideri Dursun U’nun da bulunduğu 17 kişi mahkemeye sevk edildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler